Популярні декоративні штукатурки

Популярні декоративні штукатурки

Фарба, шпалери, 3D панелі, плитка, вінтажні амбарні дошки, мозаїка...
Сучасні виробники пропонують безліч різних варіантів обробки стель і стін в житлових приміщеннях. Всі вони відрізняються вартістю, довговічністю та фактурою готового покриття.
У кожного є свої плюси та мінуси. Одні дешеві, але не зносостійкі. Інші якісні, але дуже б'ють по кишені. Дуже рідко, де є співвідношення ціна-якість. Але у нас є гарний варіант, який і є золотою серединою — декоративні штукатурки або декоративні покриття. Найпопулярніші та розглянемо у цій статті.

Art Beton

Декоративне покриття з ефектом натурального каменя та бетону

Duna

Декоративне покриття з кварцовим піском та перламутром

Ottocento

Декоративне покриття з ефектом оксамиту

Stucco veneziano

Декоративне покриття з ефектом мармуру (венеціанська штукатурка)

Що таке декоративна штукатурка?

Декоративна штукатурка – це еластичне покриття, яке застосовується для фінішного оздоблення стін, стель та інших поверхонь усередині та зовні приміщень: арки, колони та інші елементи інтер'єру. Для зовнішніх робіт підходять ART BETONE та TRAVERTINO; а для внутрішніх - OTTOCENTO, ARABESK, DUNA, GALAXY, STUCCO VENEZIANO, MARMORINO, TRAVERTINO та ART BETONE.
Фактуру декоративної штукатурки забезпечують наповнювачі, використані інструменти та технології нанесення. Цей матеріал надає особливого шарму інтер'єру, представляє сучасний дизайн з обробки поверхонь приміщень.
За деякими характеристиками декоративна штукатурка схожа з рідкими шпалерами. Однак останні менш універсальні і мають різноманітність тільки в кольоровій гамі. Їх можна легко пошкодити, тоді як декоративну штукатурку відрізняє висока міцність. Рідкі шпалери простіше наносити та демонтувати, проте вони поступаються у плані сфери застосування.

Види декоративних штукатурок та покриттів:

  1. Венеціанська штукатурка (STUCCO VENEZIANO);
  2. Перламутрові (ARABESK, DUNA, GALAXY, OTTOCENTO);
  3. Структурні (MARMORINO, TRAVERTINO, ART BETONE);
  4. Ті, що імітують металеві поверхні (мідь, іржу);
  5. Моделюючі маси (схожі на MARMORINO, проте фракція менша).

Всі ці види поділяються на акрилові та вапняні.
Декоративні штукатурки Maxima decor є акриловими. Тобто, в їхньому складі акриловий сополімер, наповнювачі, вода, цільові добавки. Додатково в ARABESK та OTTOCENTO додані перламутрові пігменти, в DUNA – перламутрові пігменти та кварцовий пісок, у GALAXY-перламутрові пігменти та скляні мікросфери, у TRAVERTINO – мелений травертин.

Які декоративні штукатурки та покриття мають найбільший попит?

Аналізуючи запити та вибір дизайнерів, ми склали рейтинг декоративних штукатурок та покриттів на 2022 рік.
     1 місце – ART BETONE;
     2 місце – STUCCO VENEZIANO;
     3 місце - OTTOCENTO;
     4 місце - DUNA.

1. ART BETONE

ART BETONE Maxima decor – це декоративне покриття з ефектом натурального каменю та бетону.
Цю сучасну акрилову штукатурку можна використовувати для інтер'єру та інтер'єру. За допомогою ART BETONE можна отримати різні фактури: ефект бетону, під камінь травертин, черепашник, а також інші рельєфні поверхні з полірованою блискучою або матовою структурою. Утворює міцне, атмосферостійке, паропроникне та довговічне покриття.

ART BETONE має чудове зчеплення з мінеральною поверхнею та з легкістю витримує перепади вологості, що особливо актуально для таких приміщень, як кухня або ванна кімната.
Кваліфіковані фахівці здатні нанести декоративне покриття певним способом, який дозволяє отримати ефект справжнього бетону, з характерною для нього текстурою та рельєфом, імітацією заглиблень від опалубки та швів до стяжки.
Суб'єктивна думка про те, що бетонні стіни та стелі – це атрибут тьмяних підвалів та бункерів формує неправильний підхід. ART BETONE здатний конкурувати з багатьма іншими фінішними покриттями.
Оздоблення у вигляді бетону – вірний супутник інтер'єрів у стилі індастріал, лофт, гранж та конструктивізм. Ці напрями мають досить жорстку концепцію, яку і підкреслює ART BETONE.

Популярні декоративні штукатурки

Брутальні стилі чудово вписуються в квартири з відкритим плануванням та мінімумом перегородок. Ключовими особливостями виступають необроблені бетонні поверхні, цегляна кладка (або її імітація), до того ж не нова, а візуально зістарена (за рахунок застосування, наприклад, наждачки або шліфованої машини). Не варто ховати труби комунікацій та проведення – це те, що ідеально підкреслить інтер'єр.
Хромовані, скляні, дзеркальні поверхні, зістарене дерево в обробці меблів, підлоги, на стінах, металеві сходи та арматура – ​​також вірні супутники інтер'єру із суворими промисловими концепціями.

Популярні декоративні штукатурки

В основній кольоровій гамі таких інтер'єрів переважають холодні відтінки.
Основними кольорами є вся палітра, що відповідає заводському приміщенню – це сірий, білий, рудий, бежевий, чорний, хакі, брудно-синій.
А грамотно збудоване підсвічування підкреслить стриманий характер та гідність ART BETONE.
Детальніше про ART BETONE в інтер'єрі можна прочитати тут Арт бетон в інтер'єрі

2. STUCCO VENEZIANO

STUCCO VENEZIANO Maxima decor – це декоративне покриття з ефектом мармуру (венеціанська штукатурка).
Ця сучасна штукатурка застосовується для фінішного оздоблення стін та інших внутрішніх поверхонь різних приміщень. Утворює міцне, паропроникне та довговічне покриття.
STUCCO VENEZIANO імітує природний камінь – мармур, малахіт, лазурит, онікс, яшму. Таке покриття набагато гарніше шпалер, тому що в ньому закладено італійський шарм, розкіш та естетика.

Венеціанська штукатурка відрізняється неперевершеною практичністю: вона приємна на дотик, гідно витримає неодноразові вологі прибирання та незначні механічні пошкодження.
STUCCO VENEZIANO може застосовуватись у приміщеннях різного призначення. Але в приміщеннях з підвищеною вологістю (кухня, ванна кімната) обов'язковим є захисне покриття, а не лише гарне зображення візерунка.
Венеціанська штукатурка вимагає кропіткої, складної роботи, але в результаті виходить ідеально гладка поверхня, що покривається тонким шаром воску для надання природної фактури. Ідеально підходить для просторих залів та приміщень у різних стилях: класичний, барроко, ампір, ретро-стиль.

Популярні декоративні штукатурки

Безшовна технологія робіт робить венеціанку прикрасою стіни будь-якої площі та форми. Декоративне покриття гарно виглядає на колонах та окремих архітектурних елементах інтер'єру (стінових панелях, арках, стелях, стовпах, капітелях тощо)
Залежно від відтінку кольору, способу нанесення і подальшої обробки, венеціанка дає можливість отримати безліч кольорових і художніх композицій, а також різний рівень блиску: від напівматового до високоглянцевого.
Докладніше про STUCCO VENEZIANO в інтер'єрі можна прочитати тут Венеціанська штукатурка в інтер'єрі

Популярні декоративні штукатурки

3. OTTOCENTO

OTTOCENTO Maxima decor - декоративне покриття з ефектом оксамиту, яке називають ще "мокрий шовк", "жатий шовк" або "китайський шовк".
Це декоративне покриття застосовується тільки для внутрішнього оздоблення, є паропроникним і створює зорову імітацію покритих бархатистою або велюровою тканиною стін.

OTTOCENTO використовують у різних стилях: холодний металевий хай-тек, тонкий повітряний мінімалізм, яскравий насичений бароко або дерев'яний еко-стиль.
У цих стилях краще зупинити свій вибір на світлих відтінках колорування декоративного покриття. Для таких приміщень ідеально підійдуть молочні, бежеві, білі та сірі відтінки.
Характерними рисами мінімалізму є простота, лаконічність, точність та ясність композиції.
Предметам декору в такій стилістиці немає місця, проте його роль успішно виконують фактури, що використовуються в стилістиці – декоративні покриття, глянсові блискучі поверхні, скляні поверхні та перегородки.

Популярні декоративні штукатурки

Мінімум деталей та максимум вільного місця – саме те, що потрібно активній сучасній людині для комфортного життя.
А в поєднанні з натуральними поверхнями: деревом, каменем, бархатистими тканинами, OTTOCENTO створить тепло та затишок у будь-якому інтер'єрі.
У якому б стилі не було виконане приміщення, слід пам'ятати, що декоративне покриття OTTOCENTO надасть інтер'єру ноток аристократизму та розкоші, тому відповідно до цього, і варто формувати загальний комплекс елементів оформлення.

Детальніше про OTTOCENTO в інтер'єрі можна прочитати тут OTTOCENTO в інтер'єрі

Популярні декоративні штукатурки

4. DUNA

DUNA Maxima decor - це декоративне покриття з кварцовим піском та перламутром.
Його можна використовувати лише для інтер'єру. Утворює міцне, паропроникне та довговічне покриття.
DUNA є одним з найцікавіших та ефектних покриттів, завдяки перламутровому мерехтенню та кварцовому піску у своєму складі.
Декоративне покриття користується любов'ю клієнтів, і причиною цьому є факт того, що в результаті нанесення матеріалу на поверхні утворюється красива картина з цікавими дивовижними орнаментами і яскравими переливами перламутрових тонів. Оригінальність штукатурки у тому, що вона орієнтована на відтворення природної піщаної поверхні.

Популярні декоративні штукатурки

При нанесенні різними мазками створюється візерунок, що нагадує піщані дюни, хвилі, що спінилися, пухнасті хмари або візерунки на вікні в морозний день. Такий дизайн вдало вписується практично в будь-який інтер'єр (від мінімалістичного до класичного), окрім стилів прованс, кантрі, шале та інших сільських варіантів.
Часто застосовується в етно-стилях: східних та південних. Прекрасно підходить до марокканського стилю. Стіни та стелі, облицьовані декоративним покриттям DUNA, облагороджують приміщення, роблячи його витонченим, світлим та святковим.
Все тому, що поверхня декоративного покриття добре схильна до гри освітлення, коли при впливі сонячного або лампового світла обробка починає відблискувати і мерехтіти, наділяючи приміщення почуттям легкості і певної загадковості.

Популярні декоративні штукатурки
  • 22.07.2022