Арт бетон в інтер'єрі

Арт бетон в інтер'єрі

У період розвитку промисловості, разом із зародженням стилю лофт, з'явилася мода використання бетону, як частини інтер'єру. Через нетривалий період часу, течія зміцнила свої позиції разом із популярністю мінімалізму та індастріалу.
Якщо раніше цей матеріал сприймався лише як чорнове оздоблення, то зараз дизайнери та архітектори побачили у бетоні естетику та податливість для реалізації креативних ідей.
За допомогою арт бетону створюють дизайни в стилі лофт, індастріал, гранж, конструктивізм, які включають навіть предмети з бетону: сходи, столи, вази.

Art Beton

Декоративне покриття з ефектом натурального каменя та бетону

Що таке арт бетон. Види арт бетону

Будівельна суміш «Архітектурний бетон» є цементно-піщаним розчином у воді, з додаванням різних добавок (пластифікаторів, вирівнювачів, затверджувачів, гідрофобізаторів, керамічної або силікатної крихти, пігментів, полімерів тощо).
Залежно від вмісту тих чи інших добавок отримують бетонні суміші різних типів з комплексом необхідних властивостей. Виділяють три основні типи «архітектурного бетону» - це геометричний (або конструктивний), декоративний та скульптурний бетон.
Крім універсальності застосування бетону, існують певні складнощі в роботі. Насамперед – «час життя» розчину. Для декоративного застосування це проблема.
Тому для зручності роботи використовують декоративні штукатурки, які імітують ефект бетону. Такі полімерні суміші набувають все більшої популярності серед майстрів та дизайнерів.
Art Beton Maxima-decor - це сучасна акрилова штукатурка для екстер'єру та інтер'єру, яка дозволяє отримати різні фактури: ефект бетону, штукатурки під бетон, під камінь травертин, черепашник, а також інші рельефні структури з полірованою блискучою або матовою структурою. Утворює міцне, атмосферостійке паропроникне та довговічне покриття.
Для простоти розуміння, надалі у цій статті під терміном «бетон» - ми будемо розуміти «ефект бетону», а все те, що зовні нагадує бетон, під «арт бетон» - декоративну полімерну штукатурку, яка імітує «ефект бетону».

Арт бетон в інтер'єрі

Бетон в інтер'єрі

Цей брутальний матеріал у руках дизайнера може перетворитися на привабливий та естетичний. Він не поступається кераміці чи каменю.
До основних переваг бетону відносяться:

  • доступність;

  • невисока ціна;

  • пожежобезпека;

  • стійкість до вологи, плісняви, грибків.

Ще донедавна мало хто наважувався використати бетон в інтер'єрі. Оформити з його допомогою садові доріжки, підлогу в гаражі, колони альтанки – стандартний вибір, а ось використовувати його для кухонної стільниці, підлоги у ванній або нанести декоративний бетон на стіни – було сміливим рішенням для більшості.
Однак останніми роками зі зростанням популярності індустріального стилю та мінімалізму і з попитом на апартаменти в стилі лофт, бетон завоював симпатію у шанувальників сучасного дизайну по всьому світу. Дизайнери та архітектори побачили в бетоні естетику та чарівність, і стали активно використовувати цей матеріал у своїх проектах.



Бетонні стіни

Стіна під бетон в інтер'єрі — сміливе рішення, властиве лофтовим приміщенням.
Застосування арт-бетону відтворить бажану фактуру під промисловий бетон або камінь. Кінцевий результат складно відрізнити від природного бетону, але в той же час текстура стін під камінь та бетон здатна створити теплий та затишний інтер'єр, який помітно контрастує із яскравими елементами декору: картини, постери, фотографії.

 

Арт бетон в інтер'єрі

Бетонна стеля
Бетон все частіше використовують і для обробки стелі в мінімалістичному та індустріальному стилях. Технологія заливки стелі бетоном не така складна, але процес кропіткий та витратний.
Набагато простішим і менш витратним буде використання імітації бетону за допомогою декоративної штукатурки арт бетон.

Арт бетон в інтер'єрі

Бетонна підлога
Бетон гарний для покриття підлоги і тим, що підійде в будь-який простір. Залишивши грубу фактуру, можна легко підкреслити екстравагантність стилю індастріал, а надати шик приміщенню, орієнтованому на еклектику, допоможе відполірована бетонна підлога, покрита глянсовим лаком.
Він недорогий, довговічний, екологічний, і що важливо, за ним легко доглядати.
Для оздоблення підлоги штукатурка арт-бетон не підходить. Для цього необхідно використовувати спеціальні суміші.

Арт бетон в інтер'єрі

Стиль лофт

Стиль «лофт» зародився в Америці під час Великої депресії 30-х років ХХ століття, коли гостро постало питання про швидке розселення безлічі людей за мінімальних витрат. Під житло були переобладнані виробничі цехи та будівлі, що не використовуються за призначенням. Щоб зменшити витрати, обробка проводилася мінімальна і все це призвело до появи нового напрямку в дизайні житлових приміщень.
Стиль лофт має в собі вкрай незвичайне на перший погляд поєднання простоти та розкоші. Саме мінімум обробки є однією з найхарактерніших рис цього стилю.
Лофтівська стилістика створюється за допомогою:

  • Необроблених стін;

  • Відкритих комунікацій;

  • Високих стель;

  • Відкритого планування з мінімальною кількістю перегородок;

  • Великих вікон до підлоги;

  • Антресолі (напівповерху, що створюється в рамках основного поверху);

  • Міксу індустріальних елементів з антикваріатом та сучасними технологіями.


Бетонні стелі без будь-якого декору будуть доречні в цьому стилі. Однак стелі потрібно підсвічувати таким чином, щоб вони не здавались похмурими та незатишними.
Найкраще підходять світильники, що звисають зверху, наступного типу:

  • Лампа Ілліча. Застосовують звичайні лампи розжарювання без плафонів розміщені над робочими зонами.

  • Галогенові лампи. Вони мають різні напрямки та зможуть підкреслити потрібну ділянку поверхні.

  • Люстра у вигляді вентилятора. Такі люстри прикрашають і добре висвітлюють стелю із бетону.

  • Хай тек. Незвичайні та яскраві люстри в стилі хай-тек чудово підійдуть для лофта, а сіруватий відтінок бетону підкреслить їхню оригінальність.

  • Ретро. Можна вибрати ретро світильники, які підкреслять аскетичність приміщення.

    При декоруванні стін найчастіше використовується холодна гама кольорів. Переважають чорні, білі та сірі відтінки. Вони повинні стати базою для решти інтер'єру, будь то бетон, штукатурка, цегла чи інше. А як яскраві акценти підходять цегляний червоний, сині та блакитні відтінки, а також зелені деталі для створення затишку. Такі яскраві плями можуть створювати цікавий ефект контрасту.

З чим поєднується бетон в інтер'єрі

Завдяки багатоликості (колірна гама, фактура, пластичність) дизайнери поєднують ефект бетону з іншими матеріалами в інтер'єрі. Розглянемо найпопулярніші та вдалі поєднання, виходячи з дизайнерської практики.

Бетон та дерево
Незважаючи на те, що обидва матеріали натуральні (принаймні, основа бетону), такий дует створює ефектний контраст – прохолода та промислові мотиви бетону і тепло із природною красою дерева. Виходячи з цього, акцент роблять на тому чи іншому матеріалі, з огляду на свої побажання.

Арт бетон в інтер'єрі

Бетон та цегла
Цегла та бетон в інтер'єрі найбільш гармонійне поєднання. Їхні властивості схожі, а комбінації гармонійні.
З перевагою цегли, особливо штучно зістареної, створюються інтер'єри в стилі середньовічного замку з великим каміном, арками, обкладеними цеглою, кам'яною підлогою та іншими характерними для стилю елементами.

Арт бетон в інтер'єрі

Бетон та сталь
Такий дует – данина сучасності. Дизайнери створюють стелю, підлогу, стіни під бетон в інтер'єрі з бажаною фактурою та кольором, а з металу роблять сходи, перекладини, використовують меблі на металевому каркасі.
Розбавити лаконічність і строгість обстановки можна вкрапленнями дерева.

Арт бетон в інтер'єрі

Крім вищевказаних дуетів, бетон в інтер'єрі поєднується з масивним склінням, трубами повітропроводами, як частина інтер'єру лофт, а також з декором із хромованого або полірованого металу.

Арт бетон в інтер'єрі

Арт бетон фото

У вітальні найбільш гармонійно бетон впишеться в мінімалізм та лофт. Також можна реалізувати еклектику та навіть класику.

Арт бетон в інтер'єрі

Бетон в інтер'єрі кухні може бути і підлогою, і стінами, і стелею.
Якщо на кухні підлога виконана з бетону, щоб приміщення не зливалося, для обробки стін або стелі використовують штукатурку Art Beton, заколеровану в різні тони.
Меблі з глянцевим блиском помітно контрастують з обробкою.

Арт бетон в інтер'єрі

У спальні дизайнери застосовують Art Beton і в результаті отримують затишний і привабливий для відпочинку інтер'єр. Для цього використовуються декоративні можливості використання матеріалу - теплі відтінки, візерунки.
На стіни кріплять низькі дерев'яні панелі, а на підлогу укладається дошка, ламінат або паркет. Меблі переважають дерев'яні.

Арт бетон в інтер'єрі

У ванній кімнаті бетон з шорсткою поверхнею ефектно поєднується з глянцевим блиском сантехніки. Також додайте яскравий акцент у вигляді панелей на стінах.

Арт бетон в інтер'єрі

Придбати арт бетон

Ви можете купити у нас за оптимальною ціною з доставкою по всій території України різними службами доставки.
Також самостійно забрати продукцію із фірмового магазину за адресою Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 6.
Ми можемо безкоштовно доставляти продукцію прямо на об'єкт (умови проговорюються індивідуально, залежно від складності замовлення).

  • 15.06.2022