Венеціанська штукатурка в інтер'єрі

Венеціанська штукатурка в інтер'єрі

Венеціанська штукатурка має «ніжну» текстуру і надає елегантного та шикарного вигляду будь-якому приміщенню. Ви спостерігали, як переливається мармур чи граніт? А як щодо благородного онікса чи яшми? Повірте, таке покриття набагато гарніше шпалер, тому що в ньому закладено італійський шарм, розкіш та естетика.

Венеціанська штукатурка застосовується в дизайні приміщень у різних стилях та відрізняється неперевершеною практичністю: вона приємна на дотик, гідно витримує неодноразові вологі прибирання та незначні механічні пошкодження.

Найголовніше – визначитися кольором «венеціанки» та рельєфом, що підкреслить загальну стилістику дизайну.

Залежно від колорування, способу нанесення і подальшої обробки, венеціанка дає можливість отримати безліч кольорових і художніх композицій, а також різний рівень блиску: від напівматового до високоглянцевого.

Cera Lavabile

Декоративний віск для венеціанської штукатурки

Stucco veneziano

Декоративне покриття з ефектом мармуру (венеціанська штукатурка)

Який стиль допомагає створити венеціанська штукатурка

Сьогодні оригінальність та креативні рішення в дизайні дуже популярні, погодьтеся, приємно повертатися з роботи додому, де панує затишок, тепло, спокій та краса. Пропонуємо Вашій увазі кілька варіантів стилю, які можна створити за допомогою венеціанської штукатурки:

  • класичний стиль. Створюючи обстановку класики, можна досягти гармонії в інтер'єрі, одночасно зі смаком багатства та розкоші. Зазвичай штукатурка наноситься в одному тоні або з невеликими ефектами;
  • ретро стиль. Сучасні технології, які застосовуються для виготовлення венеціанської штукатурки, дозволяють створити стиль, що старіє. Ефект кракелюр стане основою інтер'єру;
  • бароко та ампір. Такі стильові рішення прекрасно підходять для людей з високими вимогами, наприклад, бізнесменів чи впливових людей. Королівський стиль – це не просто створення інтер'єру епохи Відродження, а врахування гармонії окремих елементів та поєднання декоративного мистецтва на одній площі;
  • якщо використовувати штукатурку світлих тонів, то вона відмінно підійде для створення офісного інтер'єру. Дизайнери все частіше вигадують нові стильові рішення, щоб кожна людина у світі відчувала себе на своєму місці.

Венеціанська штукатурка доречна скрізь, де господар приміщення забажає її бачити: у вітальні, спальні, дитячій кімнаті, ванній кімнаті, туалеті, і навіть у коморі. Важливо пам'ятати, що темні відтінки венеціанки є ідеальними для використання у великих приміщеннях. Таким чином, вона допоможе візуально зменшити простір та надати відчуття затишку та тепла. Цілком інший ефект у штукатурки світлих тонів: її переважно використовують у ванній кімнаті, туалеті та на кухні. Але не вибирайте надто яскраві кольори: вони негативно впливатимуть на зір, а деякі навіть погіршуватимуть настрій.

Декоративна штукатурка під мармур в інтер'єрі з фото

Венеціанську штукатурку STUCCO VENEZIANO використовують їх не тільки у вітальні, а й у ванній кімнаті, і навіть на кухні. А віск CERA LAVABILE надає покриттю додаткового декоративного ефекту полірованого мармуру та створює захисний шар. Покриття з венеціанської штукатурки відповідає найсуворішим стандартам якості та технологічності.

Наносити штукатурку STUCCO VENEZIANO можна на стіни, стелю та інші елементи інтер'єру: арки, колони. Для оздоблення підлоги штукатурка під мармур не підходить. Пропонуємо переглянути дизайн кімнат з венеціанською штукатуркою.

Декорування передпокою за допомогою венеціанської штукатурки – найкращий спосіб прикрасити інтер'єр. Найвдалішим вибором буде використання переливів, штрихів та бліків. Якщо передпокій та зал не огороджені перегородками, тоді використовується один стиль оформлення. Щоб урізноманітнити інтер'єр, можна нанести на стіни кімнат окремі фрагменти картини. Штукатурка буде виглядати особливо вдало, якщо вся квартира буде відповідати одному стилю.

Венеціанська штукатурка в інтер'єрі

Багато фахівців радять прикрашати інтер'єр кухні венеціанською штукатуркою. До настінних покриттів даного приміщення пред'являються особливі вимоги:

  • не вбирати вологу;
  • при митті та прибиранні не втрачати свій колір та зовнішній вигляд.

Саме такими властивостями і наділена венеціанська штукатурка STUCCO VENEZIANO.

Венеціанська штукатурка в інтер'єрі

Зал традиційно є місцем відпочинку усієї родини.

Особливих обмежень при виборі матеріалів для вітальні немає. Венеціанка підходить для квартири у стилі хай-тек та мінімалізм.

Гарно виглядає в класичному стилі, за умови, що кольори штукатурки нейтральні та максимально приглушені (класичний дизайн не любить аляповатості).

Венеціанська штукатурка у вітальні чудово виглядає з обробкою з дерева або шпалерами. Однак варто уважно поставитися до вибору меблів.

Венеціанська штукатурка в інтер'єрі

Венеціанська штукатурка STUCCO VENEZIANO може застосовуватись і в спальній кімнаті.

Якщо приміщення відрізняється своєю просторістю, можна застосувати фантазію, поєднуючи різні кольори. Головне, щоб все виглядало гармонійно.

Якщо ж приміщення з невисокими стелями, тоді недоцільно обирати темні тони, адже кімната візуально стане ще менше. Найкраще обирати світлі тони та нейтральні відтінки.

Венеціанська штукатурка в інтер'єрі

Ванна кімната постійно піддається впливу вологи - пара, піднімаючись у повітря, осідає на поверхні стін. Венеціанська штукатурка для обробки стін у приміщеннях з підвищеною вологістю використовується досить часто, проте потрібно пам'ятати про застосування гідроізоляції та вологостійкої шпаклівки під основу, а також у будівлі має бути встановлена якісна вентиляція.

При виборі венеціанки у ванну кімнату необхідно віддавати перевагу гладким поверхням без ефекту «кракелюр» і рельєфу на поверхні. У виїмках та поглибленнях буде накопичуватися бруд, пил, а також пліснява.

Венеціанська штукатурка в інтер'єрі

Венеціанка в інтер'єрі максимально вдало виглядатиме при гарному освітленні. За допомогою гіпсокартону та венеціанкої штукатурки STUCCO VENEZIANO можна створити на стелі кілька рівнів, комбінувати та маскувати джерела світла, створювати рельєф, вставляти вентиляційні прилади, витяжки та кондиціонери. При цьому вся конструкція виглядає єдиним цілим.

Підсумок

Якщо потрібний особливий інтер'єр, то найкращим рішенням стане обробка венеціанською штукатуркою. Ціна матеріалу тут відіграє вже другорядну роль. Головне – це не тільки краса, естетика, вологостійкість, а й довговічність. Незважаючи на високу вартість, попит на подібний оздоблювальний матеріал досить великий.

Венеціанська штукатурка в інтер'єрі
  • 15.07.2022