Декоративна штукатурка у коридорі

Декоративна штукатурка у коридорі

Коридор – це мабуть найбільш використовувана кімната дому, бо він є постійним місцем руху людей або предметів. Це та кімната, яка більш інтенсивно піддається забрудненню та пошкодженню. Саме тому, до покриття стін у коридорі є ряд критерій:

  1. Міцність.
  2. Довговічність.
  3. Водостійкість.
  4. Стійкість до подряпин та зносу.
  5. Легкість в очищенні та догляді.
  6. Відповідність дизайну будинку.

Враховуючі вимоги до міцності та довговічності найкраще себе зарекомендувала декоративна штукатурка. Додаткова перевага цього матеріалу перед фарбою і шпалерами у можливості створювати різні текстурні чи рельєфні ефекти та втілювати дизайнерські рішення.

Arabesk

Декоративне покриття з мерехтливим ефектом

Marmorino

Декоративна рельєфна штукатурка

Stucco veneziano

Декоративне покриття з ефектом мармуру (венеціанська штукатурка)

Декоративна штукатурка у коридорі

Рельєфні декоративні штукатурки в коридорі

Декоративні штукатурки Marmorino Maxima decor та Art Beton Maxima dеcor здатні приховати незначні недоліки поверхні.Ці штукатурки стійкі до механічних навантажень (подряпин, легких ударів) або миття губками чи м’якими щітками. Також вони створюють рельєф, можуть імітувати природний камінь чи ефект бетону. Для надання додаткового захисту необхідно використовувати захисні воски Maxima decor.

Декоративна штукатурка у коридорі

У 2024 році популярним залишається тренд на поєднання різних текстур та фактур. Рифлені,  ребристі, випуклі стіни роблять інтер’єр глибоким та цікавим. Їх хочеться торкатися і розглядати. Через це «скелі» стали таким популярним дизайнерським рішенням. Скеля додає природності, ніби створює гармонію між зовнішнім та внутрішнім середовищем. Цей ефект особливо актуальний для еко-дизайну.

Рельєфні штукатурки легко адаптувати до різних стилів інтер’єру. Особливо виграшно вони виглядають в стилі мінімалізм, лофт, скандинавський, індустріал та гранж. Що стосується поєднання з іншими фактурами, то Marmorino Maxima decor та Art Beton Maxima dеcor можна поєднувати з матовими та глянцевими меблями, металом, склом та деревом.

Декоративна штукатурка у коридорі

Перламутрові декоративні штукатурки в коридорі

Перевага використання перламутрових штукатурок Ottocento Maxima dеcor, Arabesk Maxima dеcor, Duna Maxima dеcor, Galaxy Maxima decor полягає перш за все в ефекті мерехтіння та блиску. Ці покриття створюють візуальний інтерес до приміщення і доступні у різних кольорах та відтінках.

Завдяки своїй текстурі, перламутрові штукатурки можуть імітувати шовк, атлас, люрекс, оксамит піщані дюни та морську піну. До того ж вони чудово взаємодіють з освітленням, створюють динаміку у коридорі.

Декоративна штукатурка у коридорі

На відміну від рельєфних штукатурок, покриття Ottocento Maxima dеcor та Arabesk Maxima decor створюють поверхню без значних поглиблень та рельєфу, тому їх легко очищувати від пилу та забруднень. Перламутрові штукатурки стійкі до волого стирання.

Як саме доглядати за різними покриттями читайте у статті «Як доглядати за декоративними штукатурками».

Перламутрові покриття підходять для класичних та скандинавських інтер’єрів, а також для стилю мінімалізм, арт-деко та прованс.

Декоративна штукатурка у коридорі

Венеціанська штукатурка в коридорі

Венеціанська штукатурка Stucco Veneziano Maxima dеcor асоціюється з мармуровою глянцевою поверхнею. Вона гармонічно виглядає в інтер’єрах у стилі бароко, готика, класицизм, мінімалізм та лофт. У порівнянні з іншими штукатурками Maxima dеcor, венеціанка більш чутлива до фізичного навантаження та потребує постійного підтримуючого догляду.

Глянцевий ефект, характерний для венеціанської штукатурки, не лише надає кольорам глибину, але й візуально збільшує простір, роблячи його більш світлим і привабливим.

Декоративна штукатурка у коридорі

Які кольори декоративної штукатурки вибрати для коридору

Коридор, зазвичай, це маленький та малосвітлений простір, тому для нього рекомендуємо обирати світлі кольори, які будуть відбивати світло та візуально збільшувати кімнату. Наприклад, білий, світло-сірий, відтінки бежевого, пастельні відтінки блакитного і зеленого.

Якщо все ж таки вам хочеться обрати темні кольори, то розгляньте можливість використання додаткових дзеркальних елементів та освітлення.

Для тих, хто слідкує за трендами і хоче обрати для коридора нестандартний колір, рекомендуємо ознайомитися із матеріалом «Модні кольори в інтер’єрі 2024».

Декоративна штукатурка у коридорі
  • 07.02.2024