Модні кольори в інтер’єрі 2024

Модні кольори в інтер’єрі 2024

2024 рік або рік зеленого дерев’яного дракона вже визначив головний колір року. Однак в інтер’єрі, окрім зеленого і його відтінків, будуть популярні й інші кольори. Продовжують залишатися у тренді сірий, м’ятний, блакитний і темно-синій. Більше про модні кольори минулого сезону можна почитати тут.

Окрему увагу у цьому році приділяють кольорам, що зігрівають, піднімають настрій, допомагають впоратися із тривожністю та невизначеністю. Розглянемо їх детальніше.

Silk Touch 7

Шовковисто-матова латексна фарба для внутрішніх робіт

Lotos

Гіпоалергенна латексна фарба

Megalatex

латексна фарба

Apricot Crush

Apricot Crush дослівно перекладається як абрикосовий краш або абрикосове захоплення. Це відтінок помаранчевого, що розташований на палітрі між помаранчевим і жовтим. Він викликає почуття спокою та рівноваги.

Apricot Crush теплий, і водночас освіжаючий. Він дарує посмішку і гарний настрій. Може бути ідеальним варіантом для вітальні, спальні або кабінету – оскільки його м’якість створить затишну атмосферу, а от на кухні або у їдальні, дизайн буде більш енергійний та яскравий.

Абрикосовий поєднується із кораловим, бежевим, блакитним і сірим. До речі, цього сезону він буде популярним не лише в інтер’єрі, а й в одязі та аксесуарах.

Модні кольори в інтер’єрі 2024
Модні кольори в інтер’єрі 2024

Теракотовий

Теракотовий – теплий відтінок, який поєднує у собі помаранчевий, червоний і коричневий. Він нагадує колір глини, цегли або колір східних прянощів.

Теракотовий один із найулюбленіших кольорів дизайнерів, бо з його допомогою можна створити теплий і затишний інтер’єр. Його легко поєднувати з іншими кольорами. Теракотовий дозволяє створювати кімнати у східному, середземноморському стилі, а також стилі мінімалізм, кантрі, етно, сафарі, арт-деко, кубізм та лофт.

Теракотовий часто використовують для акцентних точок в інтер’єрі, обираючи такого кольору посуд, текстиль, килим, диван чи інші елементи декору. Дозоване використання цього відтінку додає стиль і природність.

Модні кольори в інтер’єрі 2024
Модні кольори в інтер’єрі 2024

Cobalt – кобальт

Кобальт – яскравий відтінок синього. Він допомагає розслабитися і сконцентруватися, однак насичений синій також може дратувати та пригнічувати. Кобальт вимагає уваги до себе, тому важливо ретельно підбирати інші кольори, декор і освітлення, щоб уникнути перевантаження кімнати.

Найкраще поєднання кобальтового синього із білим. Вони врівноважують один одного і створюють баланс динаміки і спокою в інтер’єрі.

Не менш комфортний дует кобальту із коричневим.

Також кобальт можна поєднувати з іншими насиченими кольорами: жовтим, червоним або помаранчевим. Правда, таку комбінацію необхідно збалансувати білим або бежевими тонами.

Насправді, працювати із кобальтом не складно, головне оточувати синю зону світлими елементами та утримуватися від надмірного використання інших кольорів.

Модні кольори в інтер’єрі 2024
Модні кольори в інтер’єрі 2024

Sage Green – зелена шавлія

За зеленим вже давно закріпилася репутація заспокійливого кольору. Sage Green – природний колір, який дарує відчуття гармонії та внутрішньої рівноваги, це відтінок зеленого, який нагадує листя шавлії. Він пасуватиме до скандинавського інтер’єру, інтер’єру у стилі романтизм, мінімалізм, класицизм і навіть бароко.

Колір шавлії універсальний варіант для будь-якої кімнати. Його легко комбінувати з іншими природними кольорами: коричневим, бежевим, жовтим, блакитним, сірим та іншими відтінками зеленого.

Sage Green можна використовувати як основний колір, а можна як акцентний. Наприклад, пофарбувати віконні рами, двері, плінтуса чи панелі. Особливо гармонічно колір шавлії виглядає на домашньому текстилі або як елемент декору: вази, торшери, посуд, кераміка і т.д. Доповнити інтер’єр можна кімнатними рослинами або композиціями із живих квітів або сухоцвітів.

Модні кольори в інтер’єрі 2024
Модні кольори в інтер’єрі 2024

Brush

Серед яскравих і насичених відтінків, є більш спокійні кольори, які легко адаптувати до різних стилей інтер’єру.

Brush (пензлик) – колір, що відноситься до нейтральної палітри та має відтінки сірого та бежевого кольору. Це ідеальне рішення, якщо ви плануєте додавати в інтер’єр яскраві деталі або незвичні фактури.

Колір brush виграшно поєднується із коричневим, багряним, теракотовим, жовтогарячим, бірюзовим, синім та блакитним.

Модні кольори в інтер’єрі 2024
Модні кольори в інтер’єрі 2024

Mushroom

Mushroom (гриб) теж нейтральний відтінок, який надає інтер’єру затишок і тепло. Може бути як основним, так і допоміжним кольором. Поєднується з відтінками зеленого, коричневого, жовтого, пудровим рожевим, білим та сірим.

Модні кольори в інтер’єрі 2024
Модні кольори в інтер’єрі 2024

Слідкуйте за трендами, але пам’ятайте, в першу чергу колір має подобатися вам.

  • 01.12.2023