Як підібрати кольори фарб для стін?

Як підібрати кольори фарб для стін?

Як поєднати кольори фарб в інтер’єрі, щоб насолоджуватися як можна більше часу? Більшість людей задаються цим питанням і намагаються знайти на нього відповідь. Дійсно, вибір кольору для стін одне із найважчих, але важливих етапів у оформленні інтер’єру. Це пов’язано з тим, що колір може вирішити ряд проблем, наприклад візуально звузити чи розширити кімнату, підняти стелю та інше.

Вибір кольору фарби для стін – справа відповідальна. Багато хто боїться помилитися з вибором кольору, тому зупиняються на перевірених і менш ризикованих варіантах і вибирають бежевий пудровий або кремовий.

У цій статті ви дізнаєтесь, як правильно та гармонійно поєднати кольори в інтер’єрі та на що звертати увагу при виборі відтінку фарби для стін.

Спочатку необхідно згадати про те, що є кольори ахроматичні та хроматичні.

Ахроматичні кольори – це чорний, білий і всі відтінки сірого. Хроматичні кольори це ті, які ми сприймаємо кольоровими.

Silk Touch 3

Матова латексна фарба для внутрішніх робіт

Silk Touch 7

Шовковисто-матова латексна фарба для внутрішніх робіт

Silk Touch 20

Напівматова латексна фарба для внутрішніх робіт

Silk Touch 40

Напівглянцева латексна фарба для внутрішніх робіт

Спектр кольорів

Найпопулярніша модель поєднання кольорів в інтер’єрі – тріада. Це поєднання 3 кольорів по колірному колу. Тріада допомагає без ускладнень підібрати 3 кольори фарби для стін, які будуть гармонічно поєднуватися в інтер’єрі.

Існує декілька видів кольорових тріад:

Як підібрати кольори фарб для стін?

Компліментарне поєднання

Компліментарне поєднання – це комбінація двох кольорів, які знаходяться один напроти одного в колірному колі. 

Один буде основним, а другий додатковим. Зазвичай стіни фарбують в основний колір, а елементи декору підбирають додаткового кольору.

Як підібрати кольори фарб для стін?

Класична тріада

Класична тріада – поєднання 3 кольорів, які знаходяться на однаковій відстані по колу. Таке поєднання робить інтер’єр живим, навіть якщо використовувати не насичені кольори.

За основу береться один основний, як правило це колір стін, а два інших – використовуються як акценти. Акцентами можуть бути як елементи декору, так і невелика частина стіни.

Як підібрати кольори фарб для стін?

Аналогова тріада

Аналогова тріада – комбінація кольорів, які знаходяться по сусідству на колірному колі. Це таке поєднання, коли один колір плавно переходить в інший робить інтер’єр м’яким та ніжним. У такому стилі часто оформлюють стіни дитячій кімнаті, вітальні або спільні. Адже саме в таких місцях хочеться спокою, душевного відпочинку та тепла.

Як підібрати кольори фарб для стін?

Контрастна тріада

Контрастна тріада – поєднання протилежних один до одного кольорів в колі. Сміливий крок вибрати контрастні кольори та не кожен погодиться оформити свій інтер’єр в такій палітрі. Але побачивши таке поєднання, відразу можна відчути індивідуальність господарів. Таку комбінацію обирають для стін вітальні, кухні чи обідній зоні.

Як підібрати кольори фарб для стін?

Кольори стін в інтер’єрі не використовують рівномірно. Як правило є один основний колір, а за допомогою двох інших доповнюють інтер’єр. Таке розподілення не перевантажує інтер’єр, а робить його більш гармонійним.

Ці легкі підказки допоможуть вам створити інтер’єр, в якому ви будете розслаблено себе почувати, відпочивати душею та насолоджуватися проведенням часу у цій кімнаті.

  • 04.11.2021