Венеціанська штукатурка

Венеціанська штукатурка

Венеціанська штукатурка STUCCO VENEZIANO - це декоративний матеріал на водній основі, який застосовується для фінішної обробки стін та інших внутрішніх поверхонь різних приміщень. До складу входить акриловий полімер, мелений мармур та різні цільові добавки.

В якісному виконанні венеціанська штукатурка STUCCO VENEZIANO імітує природний камінь - мармур, малахіт, лазурит, онікс, яшму.

При стандартному способі нанесення кожен шар розтягується якнайтонше, вирівнюється і пресується, поверх нього наноситься наступний. Багатошаровий "пиріг" штукатурки створює красивий рельєф натурального каменю. Безшовна технологія робіт робить венеціанку прикрасою стіни будь-якої площі та форми.

Cera Lavabile

Декоративний віск для венеціанської штукатурки

Stucco veneziano

Декоративне покриття з ефектом мармуру (венеціанська штукатурка)

Як з'явився матеріал

Технологія вигадана в Римі. Під час будівництва різних будівель використовувався мармур, який не вирізняється високою міцністю. Від нього залишалося багато мармурового пилу. Економні та розумні римляни не викидали пил, а застосовували для оздоблювальних робіт у житлах менш заможних громадян, змішуючи з вапном, водою та натуральними барвниками.

Потім із загибеллю імперії технологія перестала використовуватись, а знову з'явилася в епоху Відродження у Венеції. Звідси її назва – венеціанська штукатурка, «STUCCO VENEZIANO». Венеціанка славилася не лише схожістю з натуральним каменем, а довговічністю та стійкістю до плісняви - визначальні якості для вологого клімату Венеції.

Сьогодні зі словами «декоративна штукатурка» насамперед згадують венеціанську. І не дарма. Адже венеціанська штукатурка довговічна, міцна та естетично приваблива. До переваг відноситься і стилістична універсальність покриття, адже за допомогою венеціанської штукатурки створюються інтер'єри і в стилі класицизм, арт-деко і прованс.

Переваги і недоліки

До переваг можна віднести:

  • тривалий термін експлуатації. При виконанні всіх рекомендацій щодо нанесення, покриття не змінює свої первісні властивості десятками років;
  • зносостійкість. До складу сучасної штукатурки входять полімерні матеріали, які значно підвищують стійкість покриття до побутових форс-мажорів;
  • дизайнерські характеристики. Зовнішній вигляд STUCCO VENEZIANO дозволяє створювати унікальні дизайни приміщень, візуально збільшуючи простір;
  • можливість підбору відтінку шляхом введення колорантів;
  • покриття виходить однорідним – без швів та стиків;
  • наносити штукатурку можна не лише на рівну, а й на вигнуту поверхню;
  • стійкість до вологи;
  • можливість фрагментарної реконструкції пошкодженого покриття;
  • простота догляду.

До недоліків та особливостей декоративної штукатурки належать:

  • достатньо висока ціна готового покриття;
  • висока вартість роботи;
  • технологічна складність. Для нанесення покриття потрібно збільшена кількість часу, бо процес складається з багатьох важливих етапів.

Складна за технологією виконання, але ефектна, венеціанська штукатурка не втрачає своїх позицій як одного з лідерів декоративних матеріалів для оформлення стін та стель. Щоб покриття служило довго і тішило своїм зовнішнім виглядом, застосовувати його потрібно чітко за правилами, дотримуючись повного технологічного циклу.

Венеціанська штукатурка

Відмінність венеціанської штукатурки від інших декоративних штукатурок:

  • по-перше, STUCCO VENEZIANO імітує поліровану поверхню натурального мармуру, а за допомогою інших декоративних матеріалів (ARABESK, ART BETONE, DUNA, GALAXY, MARMORINO, TRAVERTINO, OTTOCENTO) можна створювати шорсткі і фактурні поверхні, що імітують натуральний камінь, пісок, велюровы чи шовкові тканини.
  • по-друге, лише деякі види декоративної штукатурки (ART BETONE, TRAVERTINO) можуть бути використані для зовнішнього та внутрішнього оздоблення, а венеціанська штукатурка відмінно підходить тільки для застосування всередині приміщення.
  • по-третє, нанесення венеціанської штукатурки потребує великого професійного досвіду та навичок, які дозволяють створювати поверхню полірованого мармуру. Венеціанську штукатурку потрібно наносити з використанням більшої кількості шарів.

Сфера застосування

Венеціанка під мармур може застосовуватись у приміщеннях різного призначення. Але в кімнатах з підвищеною вологістю обов'язковим є захисне покриття, а не лише гарний вигляд візерунка.

Венеціанська штукатурка під мармур підходить як для приватних будинків та котеджів, так і для квартир, торгових та офісних приміщень, палаців культури та концертних залів. Штукатурка STUCCO VENEZIANO може наноситись не тільки на стіни і стелю, але і на арки, колони та інші елементи інтер'єру. Колір та фактура штукатурки повинні поєднуватися зі стилем інтер'єру. Для обробки підлоги штукатурка під мармур не підходить.

Венеціанська штукатурка

Приклади нанесення

Завдяки різним технікам нанесення можна створити ексклюзивний інтер'єр: від гладкої класики до легкого рельєфу. Фото з венеціанською штукатуркою дозволяє наочно оцінити якісну імітацію дорогих порід каменю.

STUCCO VENEZIANO в інтер'єрі дає простір для дизайнерської фантазії, а у поєднанні з іншими покриттями – шпалерами, мозаїкою, фресками, натуральним каменем, здатна створювати інтер'єрні шедеври.

Гладка поверхня

В основі створення покриття – нанесення 2-3 шарів, причому кожен наступний на півтону відрізняється від попереднього. Це дозволяє досягти ефекту цінного каррарського мармуру, що переливається.

Цей метод відноситься до найбільш дорогих та складних. Використовується така венеціанська штукатурка в інтер'єрі вітальні, спальні, кабінету чи іншого приміщення.

Венеціанська штукатурка

Кракелюр

Надання поверхні зістареності досягається впливом потоку гарячого повітря на щойно нанесений матеріал STUCCO VENEZIANO. В результаті по поверхні починають йти тріщини, складаючись у химерний красивий візерунок. Таке оформлення виглядає ефектно.

Венеціанська штукатурка

Прожилки на поверхні

За допомогою шила або кута шпателя можна створити легкий рельєф у вигляді прожилок. Така венеціанка має дуже реалістичний вигляд, імітуючи текстуру натурального каменю.

Венеціанська штукатурка

Особливості венеціанської штукатурки

Для отримання гладкої поверхні STUCCO VENEZIANO, безумовно, потрібні певні навички. Саме методика покриття, інструментарій, маніпуляції з нанесення – все це має неабияке значення у роботі з венеціанською штукатуркою. Напрямок мазків, їх ширина і хаотичність, кількість шарів визначають унікальність малюнка так само, як у природі визначається візерунок мармуру, агату або оніксу. Адже вся краса каміння, що притягує наш погляд, полягає в неповторності і безмежній варіативності кольорів і ліній.

Класична венеціанська штукатурка під колорування дозволяє вибрати колір майбутньої поверхні самостійно. Досить часто її використовують, закупивши весь об`єм одного кольору.

Тона досягаються за рахунок багаторівневого перетину шарів між собою. Але два чи три відтінки застосовувати на одній поверхні цілком можливо. Необхідно лише підібрати взаємне поєднання майбутніх відтінків. Важливо також розуміти, що нанесення цього матеріалу (як і будь-якого іншого виду декоративної штукатурки) необхідно проводити безперервно, від кута до кута. Залишати «на потім», призупинивши роботу на середині стіни – неприпустимо. В іншому випадку однорідність поверхні не буде досягнута.

Колір поверхні та малюнок тональних переливів декоративної штукатурки під мармур стає більш насиченим, виразнішим, коли готову висохлу STUCCO VENEZIANO покривають тонким шаром спеціального воску CERA LAVABILE. Він надає фактурі, що імітує полірований камінь, не тільки природність та глибину, але й захищає від впливу зовнішніх факторів (волога, світло, запахи, механічний вплив). Готову декоративну поверхню шліфують (полірують) спеціальною кельмою та шліфувальною машинкою з повстяним колом. Так досягається ефект глянсової поверхні.

Купити декоративну штукатурку під мармур

Ви можете придбати декоративне покриття ефектом мармуру (STUCCO VENEZIANO) у нас за оптимальною ціною з доставкою по всій території України різними службами доставки або самостійно забрати продукцію з фірмового магазину за адресою Суми, вул. Герасима кондратьєва, 6.

Ми можемо безкоштовно доставляти продукцію прямо на об'єкт (умови обумовлюються індивідуально, залежно від складності замовлення).

  • 14.07.2022