Теплий бежевий колір для стін

Теплий бежевий колір для стін

Бежевий колір для оформлення стін являється одним із найбажаніших серед клієнтів. Популярність таких стилей як мінімалізм, сканді та хай-тек дала бежевому зовсім нове амплуа. Із неприступної помпезності, він став чимось домашнім і комфортним, а саме цей меседж і керує сучасними трендами в дизайні інтер’єру.

Із збільшенням запитів на бежевий колір і збільшилася його палітра. Зараз вона налічує понад 100 теплих та холодних відтінків бежевого. Тому у дизайнерів є як мінімум 100 варіантів для дизайну інтер’єру з використанням бежевого. 

Головна перевага бежевого кольору в тому, що він завершено виглядає як основний колір, і в той же час гармонічно поєднується майже з будь-яким іншим відтінком. Якщо говорити про кімнати, то бежевий – це безпрограшний варіант як для вітальні, спальні, кухні, коридору, дитячої, прихожої і ванни. У кожній кімнаті цей колір створює свою затишну атмосферу, підкреслюючи призначення кімнати і її функції.

Silk Touch 7

Шовковисто-матова латексна фарба для внутрішніх робіт

Lotos

Гіпоалергенна латексна фарба

Silk Touch 1

Глибокоматова латексна фарба

Megalatex

латексна фарба

Теплий бежевий як основний колір стін

Чому варто обрати саме теплий бежевий для свого інтер’єру? Саме завдяки теплим відтінкам цього кольору виникає атмосфера затишку і відпочинку. Чим більше бежевий має коричневих ноток, тим більше він випромінює відчуття захищеності і спокою. Адже з коричневим ми завжди асоціюємо щось тепле: гарячий шоколад, какао, плюшевий плед або улюбленого ведмедика. Теплий бежевий з сірими відтінками створюють просту вишуканість, стриманість і чуттєвість одночасно. Такий варіант часто називають «інстаграмним» інтер’єром.

Також треба врахувати і те, що залежно від ступеня блиску інтер’єрних фарб один і той самий відтінок бежевого може по-різному себе проявити на стінах. Матова поверхня дозволяє повністю розкрити обраний колір або підкреслити кольорові деталі чи меблі. Глянцева поверхня може візуально розширити приміщення. А якщо обрати шовковисто-матову поверхню, то можна поєднати переваги матової і глянцевої фарби.

 

Теплий бежевий колір для стін

Яку фарбу вирбати для стін

Рекомендуємо звернути вашу увагу на латексні фарби. З ними легко і зручно працювати, ніяких напливів і розбризкування. До того ж латексні фарби можуть приховати незначні недоліки стін.

Для створення матової поверхні підходить:

Для створення поверхні з більшим глянцем підходить:

Як перша скрипка в інтер’єрі, бежевий – це гарна база для яскравих акцентів. Текстиль, елементи декору, килим або меблі – все це тільки підкреслить м’якість і універсальність головного кольору. Додаткова перевага використання бежевого, це його універсальність у поєднанні з різними фактурами: скло, дерево, метал, камінь, кераміка, глина або хутро.

Теплий бежевий колір для стін

З якими відтінками поєднується бежевий

Як було сказано вище, дуже важко знайти колір, з яким би не поєднувався бежевий. Але є класичні комбінації, які дозволять вашому інтер’єру виглядати саме так, як ви того хочете.

До речі, дизайнери радять надихатися природними кольоровими комбінаціями.

Теплий бежевий колір для стін

Класичне поєднання бежевого і коричневого

Безпрограшне рішення для тих, хто хоче самостійно оформити інтер’єр. Коричневий і бежевий вже став класикою дизайну, власне як і шкіряний диван. Таке поєднання підходить для вітальні, коридору і прихожої, а також для особистого кабінету. А тепла комбінація кольорів дає простір для гри з текстурами: золотий метал, дерево, глина, шкіра або шерсть.

Теплий бежевий колір для стін

Витончене поєднання з блакитним

Якщо говорити про ідеальну комбінацію, то це бежевий і блакитний. Одразу виникає асоціація морського мотиву: теплий пісок і спокійне море. Таке кольорове рішення наповнить приміщення легкістю та літньою прохолодою.

Теплий бежевий колір для стін

Ніжне поєднання бежевого із рожевим

Чудовий дует для дитячої або спальні. Додатково підкреслити ніжність можна за допомогою оксамиту, замши, велюру, хутра. Використання цих фактур у вигляді оббивки для меблів чи покривал – безпрограшне рішення. Такі легкі і світлі відтінки налаштовують на відпочинок і відновлення.

Теплий бежевий колір для стін

Бежевий і зелений

Мабуть найулюбленіша дизайнерський дует - це поєднанні різних відтінків зеленого і бежевого. Гармонійна і природна комбінація виграшно буде виглядати у вітальні, підкреслюючи атмосферу жвавості і динаміки. У такий інтер’єр просто «просяться» кімнатні рослини. Радимо обирати ті, які невибагливі у догляді: сансевієрія, різного роду фікуси, алое або драцена.

Теплий бежевий колір для стін

Поєднання бежевого з нейтральними кольорами

Як ви знаєте, існує три нейтральні кольори: білий, сірий і чорний. Їх поєднання з бежевим дозволить створити стриманий і мінімалістичний інтер’єр. Бежевий ніби пом’якшує всю строгість нейтральних кольорів. До того ж всі ці відтінки добре підкреслюють текстури. У такому інтер’єрі декор буде виглядати більш виразно.

Якщо вам здається, що бежевий нудний, бо особливо не привертає уваги, то майте на увазі, що саме ця непримітність позитивно впливає на нервову систему, а ще створює затишну і спокійну атмосферу. Оформлення кімнати за допомогою бежевого дозволяє надати інтер’єру нотки розкоші та елегантності, а різні предмети декору і акцентні меблі розкриють усю багатогранність цього кольору. 

Теплий бежевий колір для стін
  • 10.04.2023