Фактурні штукатурки. Інтер'єр у стилі “теплого мінімалізму”

Фактурні штукатурки. Інтер'єр у стилі “теплого мінімалізму”

В останні роки інтер'єрна мода розвивається під впливом двох основних факторів. По-перше, у зв'язку зі збільшенням попиту на дистанційну роботу, люди почали переважно проводити час вдома. Саме тому і більше приділяють уваги комфорту та естетичній привабливості житла. По-друге, більш актуальними становляться ідеї еко-дизайну та економного споживання ресурсів. 
Зараз досить популярний стиль, про який всі чули та говорять, - мінімалізм. Це один із найбільш актуальних стилей сучасності. І недарма, адже він поєднує у собі практичність та функціональність. Проте кожен хоче відчувати вдома затишок, а класичний мінімалізм викликає зовсім протилежні відчуття. Він холодний, брутальний та, навіть можна сказати, стерильний. У більшості мінімалізм асоціюється з офісом чи лікарнею. Іноді можна почути думку, що житло нагадує печеру, в якій не хотілося б жити.
А якщо є попит, то буде і пропозиція. Сучасні дизайнери знайшли рішення, яке поєднує естетику класичного мінімалізму та відчуття домашнього затишку. Цей стиль — головний тренд 2022 та 2023 років й отримав назву “теплий мінімалізм”. Нова концепція полягає в поєднанні простоти інтер'єру та відчуття теплоти у ньому.

Art Beton

Декоративне покриття з ефектом натурального каменя та бетону

Marmorino

Декоративна рельєфна штукатурка

Travertino

Штукатурка фасадна з ефектом натурального каменя

Головною відмінністю “теплого мінімалізму” є його відповідна колірна гама. Щоб створити теплий світлий простір необхідно почати з основного об'єму стін. Для цього гарно підійдуть білий колір та нейтральні відтінки — колір слонової кістки, бежевий, сірий. Для “теплого мінімалізму” ідеально підходять будь-які кольори з правої половини колірного кола. Додавайте півтони, близькі до основного кольору, уникаючи холодних відтінків, тоді буде стильний інтер'єр у теплому монохромі.
Якщо Ви любите яскраві кольори або холодні відтінки, тоді краще їх використовувати тільки в якості акцентів. В протилежному випадку великі яскраві плями створять відштовхувальний ефект.
Також, як і в класичному мінімалізмі, можна використовувати чорні акценти для створення “графічного” ефекту.
Важливий момент — це наповнення інтер'єру текстурами матеріалів. Без них  інтер'єр виглядає пласким та сумним. У “теплому мінімалізмі” успішно використовуються фактури з каменем чи його імітацією (декоративні штукатурки та покриття), усі типи деревини, металеві поверхні, тканини з великим плетінням та інші фактурні матеріали. Намагайтеся уникати пластику та блискучих поверхонь, адже вони дивляться штучно і холодно.
У цій статті розкажемо, які штукатурки та покриття краще використовувати для дизайну будь-якого приміщення у стилі “теплого мінімалізму” на прикладі кімнат, де буде зручно проводити більшість часу: вітальня, кухня, спальна кімната та навіть балкон.

Фактурні штукатурки. Інтер'єр у стилі “теплого мінімалізму”

Фактурні штукатурки і покриття (MARMORINO, ART BETONE та TRAVERTINO)

Фактурні штукатурки та покриття — must have для сучасного  інтер'єру. За допомогою MARMORINO, ART BETONE і TRAVERTINO можна створити унікальний та вишуканий дизайн.
Із самої назви зрозуміло, що ця група декоративних штукатурок і покриттів застосовується для створення якоїсь фактури. З їх допомогою стінам надають рельєфності та об’ємності. Це може бути імітація природних матеріалів (черепашник, піщаник) або навіть художня імпровізація:

  • за допомогою трафарету можна створити об'ємний малюнок (цегляну кладку, пазли, узори квітів чи інше);
  • за допомогою плівки, яку приклали до поверхні покриття, трохи притиснули, формуючи малюнок, а потім прибрали — унікальну структуру жатої поверхні;
  • за допомогою кельми чи шпателя, поки штукатурка чи покриття не висохли — створити рельєфний малюнок (продири).

Прикладів, які поверхні можна створювати за допомогою фактурної штукатурки чи покриття, безліч. Проте, не варто забувати про загальну наповненість приміщення. Інтер'єр у “теплому мінмалізмі” зовсім не треба “перенавантажувати” складними барельєфами.  Поєднання кольору різних відтінків (світло-бежевий та бежевий, світло-сірий та сірий) достатньо, щоб прикрасити та зробити унікальною поверхню стін.

Що таке фактурні штукатурки і покриття MARMORINO, ART BETONE та TRAVERTINO

MARMORINO – це декоративна рельєфна штукатурка, яка призначена тільки для внутрішніх робіт.
ART BETONE – це декоративне покриття з ефектом натурального каменю та бетону, яке призначене для зовнішніх і внутрішніх робіт.
TRAVERTINO – штукатурка фасадна з ефектом натурального каменю, яка призначена для зовнішніх і внутрішніх робіт.

До переваг фактурних штукатурок і покриттів належать:

  • естетична привабливість;
  • гарна адгезія;
  • міцність готового покриття;
  • паропроникність;
  • здатність приховувати дрібні недоліки поверхні;
  • тривалий термін експлуатації;
  • легкість колорування;
  • широкий спектр застосування;
  • однорідність покриття – без швів та стиків;
  • стійкість до атмосферних впливів (ART BETONE та TRAVERTINO).

До недоліків фактурних штукатурок і покриттів належать:

  • достатньо висока ціна готового покриття. Сама штукатурка/покриття та віск, який захищатиме поверхню;
  • висока вартість роботи.

Колорування фактурних штукатурок і покриттів

MARMORINO, ART BETONE та TRAVERTINO білого кольору. Для надання забарвлення штукатурці чи покриттю можна використовувати 2 варіанти:

  1. Додати у фактурну штукатурку чи покриття пігментний концентрат “Farbex Color” чи інші водні пігментні пасти або заколерувати машинним способом.
    Чим більше пігменту додати у фактурну штукатурку, тим більш насиченим виходить колір. Однак, ми рекомендуємо додавати не більше 10% пігментного концентрату, щоб властивості декоративного покриття не були втрачені.
  2. Заколерувати віск. Легко колерується як ручним, так і машинним способом. Декоративні воски Cera та CERA FRONTALE дозволють надати додатковий декоративний ефект штукатурці, додатковий захист від пошкоджень і впливу вологи.

Фактурні штукатурки і покриття у стилі “теплого мінімалізму”

5 головних рис стилю “теплий мінімалізм”:

  • багато повітря, світла і практичний розподіл на зони;
  • лаконічні та функціональні меблі в одному стилі;
  • мінімум декору;
  • чіткі лінії;
  • вбудована побутова техніка.

Кухня

Сучасна кухня — це не тільки кімната, де готується та споживається їжа. Це досить гарне місце для роботи. 
Основа кухні у стилі мінімалізму — добре продумане планування.
Зона приготування продуктів умовно відділяється від зони прийому їжі. Кухонний фартух обкладений плиткою, а стіна біля столу — фактурною декоративною штукатуркою з ефектом натурального каменю та бетону (ART BETONE). Інтер'єр кухні в мінімалістичному стилі оживляє саме акцентна стіна.
Відчуття теплоти додаються за рахунок жовтого освітлення і використання деревини.
Кухонні меблі прості та функціональні. Блок високих шаф-пеналів з вмонтованою технікою та місткими модулями для зберігання — невід'ємна частина такого інтер'єру. Фасади рівні та гладкі, малюнок нагадує структуру акцентної стіни з фактурною штукатуркою.
Масивному обідньому столу з деревини додали легкості за рахунок чорних хромованих ніжок, а до кольору сидінь кухонних стільців підібрали картину.

Фактурні штукатурки. Інтер'єр у стилі “теплого мінімалізму”

Вітальня

У вітальні можна не тільки відпочивати, а і працювати, якщо гарно оформити інтер'єр, в якому Вам буде комфортно. Рекомендуємо також зробити одну стіну акцентною, проте вже з декоративною рельєфною штукатуркою MARMORINO. За допомогою цього фактурного покриття легко сформувати малюнок “мапа світу”. Дві речі зроблять Ваш “теплий мінімалізм” по-справжньому затишним:

  • Рослини. Можна обрати квіти з цікавою формою листків, глибокого кольору. Але якщо у Вас немає часу доглядати за ними, можна просто поставити гілочку рослини у вазу. Головне — не перенавантажити інтер'єр, все повинно виглядати природно та натурально.
  • Денне світло. Не потрібно наглухо закривати вікна шторами, адже світло наповнює життям житло.

Також для почуття затишку у кімнаті можна використати килим, але не у візерунках і з довгим ворсом. Для поєднання інтер'єру у гармонійне ціле варто придбати килим стриманих кольорів.

Фактурні штукатурки. Інтер'єр у стилі “теплого мінімалізму”

Спальна кімната

У спальній кімнаті також можна створити робочу атмосферу. Навіть у невеликій кімнаті можна помістити ліжко, шафу і стіл. Найбільшу стіну, як правило біля узголів'я ліжка, можна прикрасити фактурними штукатурками у пастельних відтінках. Для комфорту поряд з ліжком має бути тумбочка, щоб на ніч прибирати в неї дрібні речі. Для затишку також додати квіти, плед, килим й пуфик цікавої фактури.
Але в спальні не повинно бути речей, якими ви не користуєтеся, оскільки це руйнує всю концепцію мінімалізму. Якщо Ви очистите стіни від усього зайвого, то відчуєте в кімнаті повітря, Ваші очі по-справжньому відпочиватимуть.

Фактурні штукатурки. Інтер'єр у стилі “теплого мінімалізму”

Балкон

Так-так, навіть цей простір можна облаштувати для комфортного перебування.
Балкон у будь-якому домі (цегляний, монолітний, панельний) — це приміщення з великими перепадами температури і вологості повітря. При правильній підготовці поверхні та виконання всіх умов від виробника, декоративні штукатурки будуть слугувати роками.
Фактурні штукатурки ART BETONE та TRAVERTINO з легкістю витримають ці навантаження, адже призначені як для внутрішніх, так і для зовнішніх робіт. 
Вишуканий вигляд фактурних штукатурок ART BETONE та TRAVERTINO створить унікальний інтер'єр Вашої лоджії, а білі полички для зберігання речей упорядкують простір.

Фактурні штукатурки. Інтер'єр у стилі “теплого мінімалізму”

Відео з нанесенням фактурної штукатурки:

Придбати фактурну штукатурку

Іноді бачимо запитання, як зробити фактурну штукатурку своїми руками. Проте, хочемо Вас застерегти від неочікуваного результату і дарма витрачених коштів. Пропонуємо Вам купити фактурні штукатурки та покриття, які повністю готові до нанесення.
Ви можете купити фактурні штукатурки MARMORINO, ART BETONE і TRAVERTINO по всій території України (Київ, Львів, Дніпро, Одеса та ін) різними службами доставки або самостійно забрати продукцію з фірмового магазину за адресою м.Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 6.
Ми можемо безкоштовно доставляти продукцію прямо на об'єкт (умови обговорюються індивідуально, залежно від складності замовлення).
Ціни на фактурні штукатурки та їх фасування можна переглянути тут.

  • 31.08.2022