Віск для венеціанської штукатурки

Віск для венеціанської штукатурки

Технологія нанесення декоративних штукатурок та покриттів має низку особливостей. Одна з них – необхідність нанесення фінішного покриття для надання нових властивостей та відтінків.
У цій статті ми розберемо, чому саме віск краще за все підходить в якості захисно-оздоблювального матеріалу для венеціанської штукатурки STUCCO VENEZIANO.

Cera Lavabile

Декоративний віск для венеціанської штукатурки

Віск чи лак для венеціанської штукатурки STUCCO VENEZIANO

Для фінішного шару венеціанської штукатурки ідеально підходить тільки віск, а не інші покриття.
CERA LAVABILE – віск для венеціанської штукатурки STUCCO VENEZIANO. До складу входять воскові емульсії та цільові добавки. Надає покриттю додаткового декоративного ефекту полірованого мармуру, захист від пошкоджень та впливу вологи. Віск для венеціанської штукатурки використовується лише для внутрішніх робіт.
Деякі майстри іноді використовують двокомпонентний лак, але не слід забувати про переваги воску для венеціанської штукатурки:

  • Економічність. Витрата у воску CERA LAVABILE дуже маленька. Після етапу залізнення, венеціанська штукатурка вже стає глянсовою та гладкою. Не потрібно дуже багато воску, щоб нанести на всю поверхню.
  • Віск CERA LAVABILE наголошує на глибині зображення. Особливо помітно на світлих покриттях із темними прожилками. Після нанесення воску венеціанська штукатурка нагадує натуральний камінь. При нанесенні лаку такий ефект немає.
  • Віск для венеціанської штукатурки STUCCO VENEZIANO наноситься кельмою, втискаючи матеріал у поверхню. В результаті виходить гладка глянсова структура, без шорсткості, на відміну від лаку, який наносять валиком або пензлем. А після шліфування поверхні з воском CERA LAVABILE, легко досягти дзеркального ефекту.
  • Віск CERA LAVABILE захищає від вологості та забруднень.
  • Віск CERA LAVABILE не викликає пожовтіння шару.
  • Віск CERA LAVABILE дає змогу збільшити експлуатаційний термін покриття.

Колорування воску для венеціанської штукатурки

Віск для венеціанської штукатурки

Віск CERA LAVABILE прозорий, колорується ручним способом з використанням пігментного концентрату «Farbex Color» та інших водних колорувальних паст або машинним способом. За бажанням можна додати у віск дрібнодисперсний глітер або декоративну акрилову емаль (TOUCH OF MAGIC) для надання легкого перламутрового ефекту.
Ви можете отримати унікальний колір, колоруючи безбарвний віск CERA LAVABILE відразу кількома кольорами пігментних концентратів.
Для виключення відмінностей у відтінках кольору рекомендується використовувати продукцію однієї партії. При використанні продукції різних партій необхідно проводити їхнє змішання. Після колорування можливі незначні відхилення у технічних показниках на продукцію.
Найчастіше, віск для венеціанської штукатурки забарвлюють для техніки кракелюра (старіння), щоб підкреслити рельєф поверхні. Для гладких поверхонь, зазвичай, вибирають прозорий віск, не колоруючи його додатково. Однак, на фото можете побачити, як виглядає колорований віск CERA LAVABILE на гладкій поверхні венеціанської штукатурки STUCCO VENEZIANO.

Віск для венеціанської штукатурки

Коли та як наносити віск CERA LAVABILE на венеціанську штукатурку

Віск CERA LAVABILE необхідно наносити після повного висихання венеціанської штукатурки STUCCO VENEZIANO (24 години після нанесення). Якщо планується створення дзеркального ефекту, зашліфуйте поверхню венеціанської штукатурки дрібнозернистим наждачним папером (500-1000) і заглянсуйте шпателем або кельмою.
Якщо покриття знаходилося певний час без захисного шару, то з нього необхідно забрати пил за допомогою губки або пилососа. Головне – забезпечити максимальну ефективність усунення забруднень.
Віск для венеціанської штукатурки CERA LAVABILE - готовий до використання продукт, достатньо його перемішати перед нанесенням металевим шпателем.

Не можна змішувати віск CERA LAVABILE із восками інших брендів.

Рекомендується наносити віск CERA LAVABILE за допомогою венеціанської кельми або сталевого шпателя, починаючи з невеликої ділянки у лівому верхньому кутку і поступово рухатися поверхнею покриття до правого нижнього кута. У ділянках, де нанесений віск CERA LAVABILE, поверхня буде трохи темнішати, оскільки віск проникає в покриття.
Для створення рівного безшовного покриття слід проводити роботу без зупинки. Наносити віск тонким шаром, працюючи по мокрому краю.
Не чекаючи висихання воску, швидкими різноспрямованими, але акуратними рухами, загладьте поверхню за допомогою шпателя.
Кожну стіну потрібно робити за один підхід, це гарантує однорідну та рівномірну поверхню.
Після повного висихання воску (через 12 годин) можна приступати до полірування. CERA LAVABILE полірується до дзеркального ефекту. Полірування здійснюється шпателем або рукавицею, а для створення дзеркального ефекту знадобиться шліфувальна машинка з насадкою з м'якого матеріалу (повстяне коло). Саме ця процедура є найважливішою у фінішному етапі. Головне — довго не затримуватись на одному місці, оскільки поверхня може перегрітися та стати матовою. Якщо бачите, що ділянка відполірована погано, краще повернутися до неї трохи пізніше.
Нанесення штукатурки STUCCO VENEZIANO та захисного воску CERA LAVABILE краще довірити майстру з декору.

Купити віск CERA LAVABILE для венеціанської штукатурки

Ви можете придбати віск для венеціанської штукатурки на всій території України (Київ, Харків, Львів, Дніпро, Одеса та ін.) різними службами доставки або самостійно забрати продукцію з фірмового магазину за адресою Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 6.
Ми можемо безкоштовно доставляти продукцію прямо на об'єкт (умови обговорюються індивідуально, залежно від складності замовлення).
Скільки коштує віск для венеціанської штукатурки можна дізнатися на сайті.

  • 25.08.2022