Що таке OTTOCENTO

Що таке OTTOCENTO

OTTOCENTO (отточенто) – декоративне покриття з ефектом оксамиту, що створює чудову зорову імітацію оброблених бархатистою або велюровою тканиною стін. Хотілося б наголосити на тому, що OTTOCENTO - не фарба і не штукатурка. Це декоративне покриття називають "мокрий шовк", "жатий шовк" або "китайський шовк".

Ottocento

Декоративне покриття з ефектом оксамиту

І недарма, адже ідея м'якої обробки стін сягає корінням у Стародавній Китай. Стіни імператорських палаців покривали виключно тканиною, розписаною райськими птахами та барвистими квітами. Тоді це було ознакою багатства і статусу, тому даний варіант декору могли собі дозволити лише вищі чини.
Сьогодні декорування стін оксамитом знову в моді, проте прийом набагато досконаліший. OTTOCENTO візуально повністю імітує натуральну тканину, підходить для всіх сучасних будівельних та дизайнерських тенденцій. Ефекти OTTOCENTO, створені майстром, додадуть приміщенню комфорту, а також престижного і розкішного вигляду, що сигналізує про хороший смак його мешканців. Стіна, декорована OTTOCENTO, матиме перламутровий відлив завдяки відображенню світла під різними кутами.

Що таке OTTOCENTO

Переваги та недоліки

Переваги OTTOCENTO в якості обробки стін:

  • Універсальність: можна наносити на стіни, стелю та навіть деякі предмети інтер'єру.
  • Відсутній неприємний запах під час виконання робіт та не виділяються токсичні речовини після висихання.
  • Довговічність. Прослужить понад 10 років, не змінюючи первісного вигляду.
  • Широка кольорова гама.
  • Невелика витрата матеріалу.
  • Паропроникність.
  • Ексклюзивність та ефектний вид підсумкового покриття. Кожен майстер наносить її по-своєму, повторити стиль буде досить складно. Також залежно від використовуваного інструменту виходять різні ефекти.
  • Вартість матеріалу. Ціна за декоративне покриття OTTOCENTO приблизно така сама, як і ціна якісних шпалер.

Недоліки покриття:

  • Наявність ідеальної поверхні для нанесення.
  • Потрібний професіоналізм, краще звернутися до майстра з декорів.
  • Не підходить для зон з підвищеною експлуатацією або приміщень із високою вологістю.

Область застосування

Декоративне покриття OTTOCENTO підходить як для сучасного, так і для класичного інтер'єру, на зразок бароко, рококо, ампіру. Його бархатиста поверхня, яка так само схожа на шовк або вельвет, досягається завдяки зміні кута відбиття від освітлення будь-якого типу. OTTOCENTO має іскристо-перламутровий відлив із фрагментами сріблястих та золотистих гранул.
За своїми фізичними та хімічними характеристиками OTTOCENTO є паропроникним та довговічним декоративним матеріалом. Робочий процес не вимагає застосування спеціальних засобів захисту, лише одяг від забруднення.
Декоративне покриття застосовується лише у внутрішній обробці приміщень з помірною вологістю. Найкраще підходить для кабінетів, віталень, спалень, дитячих кімнат та коридорів.

Що таке OTTOCENTO

Таким видом оздоблення прикрашають стіни, стелі, колони в кімнатах та спальнях приватних будинків, котеджів, міських квартир, деякі приміщення офісів та робочі студії. Візуальні ефекти декоративного покриття OTTOCENTO підходять для будь-якого інтер'єру, що стилізує як сучасність, так і минулі століття. Залежно від вибраного стилю та кольору, можна досягти візуалізації різних за характером поверхонь, від м'яких тканинних до металевих образів, що переливаються перламутром.
До кожного стилю дизайнер підбирає колір у співвідношенні із загальним інтер'єром приміщення. Єдиної техніки нанесення декоративного покриття OTTOCENTO не існує. Майстер з декорів може створити неповторні візерунки, які ніде не повторяться двічі.
Після повного висихання декоративне покриття OTTOCENTO можна очищати вологою губкою, при цьому всі забруднення легко видаляються таким способом. При очищенні заборонено використовувати абразивні або засоби, що містять хлоровані розчинники.

Техніка нанесення OTTOCENTO

Для декоративного покриття OTTOCENTO стіни готують як під фарбування. Через те, що шар OTTOCENTO дуже тонкий, найменші дефекти основи будуть помітні. Необхідно очистити поверхню від старого оздоблювального матеріалу, ідеально вирівняти, зашпаклювати тріщини, збити виступи.
Заґрунтувати поверхню ґрунтовкою глибокого проникнення (ґрунт-концентрат 1:10 ТМ «Maxima»). Після висихання (менше 2-х годин) нанести основу для отримання глибокого малюнка та цікавої фактури. Для цього використовують спеціальну фарбу, що ґрунтує, також можна використовувати фарбу-ґрунт для декоративних матеріалів (Quartz Primer TM Maxima), латексну або акрилову фарбу ("Silk Touch 3" TM Maxima). Її колорують на тон-два світліше за підсумковий колір покриття або залишають білою. У роботі використовують велюровий валик.
Через 1-2 години, коли фарба висохне, переходять до нанесення OTTOCENTO. Декоративне покриття колерують за допомогою пігментних концентратів.
За допомогою металевої кельми та шпателя, OTTOCENTO розподіляють по оброблюваній поверхні рівномірним тонким шаром. Якщо площа велика, працюють, розділивши стіну на ділянки розміром 1-2 м², залишаючи краї рваними. Переходять до наступної ділянки, поки декоративне покриття не підсохло, щоб кордони були непомітними.
Через 24 години, після повного висихання першого шару, приступають до другого шару.
Під час нанесення другого шару декоративного покриття, використовуючи різні техніки, можна отримати різноманітні ефекти:

Антіко

Нанести OTTOCENTO сталевою кельмою середнього розміру по всій поверхні великими мазками, чергуючи напрямок руху кельми.

Що таке OTTOCENTO

Вісімка

Нанести OTTOCENTO сталевою кельмою середнього розміру по всій поверхні. По мокрому декоративному покриттю пройтися пластиковою або металевою кельмою, формуючи візерунок «вісімкою».

Що таке OTTOCENTO

Шовкові нитки

Шовкові нитки – техніка нанесення OTTOCENTO, за допомогою якої одержують рельєфне покриття з довгими та тонкими смугами по всій поверхні.
Для роботи буде потрібна щітка для декорування або пензель з жорсткою щетиною.

Що таке OTTOCENTO

Вертикалє/діагоналє

Нанести OTTOCENTO мазками у вертикальному чи діагональному напрямках металевою кельмою до повного укривання поверхні та необхідного результату: отримання бажаного ефекту із заданим напрямом малюнка.

Що таке OTTOCENTO

Колорування OTTOCENTO

OTTOCENTO нескладно заколорувати, надати потрібного тону і кольору. Ми рекомендуємо колорувати OTTOCENTO вручну з використанням пігментного концентрату «Farbex Color». Це можна зробити й у домашніх умовах. Необхідно ретельно перемішувати декоративне покриття з колером для отримання однорідності. Чим більше колеру додати в OTTOCENTO, тим більш насиченим виходить колір, однак, ми рекомендуємо додавати не більше 10% пігментного концентрату, щоб властивості OTTOCENTO не були втрачені.
Для виключення відмінностей у відтінках кольору, рекомендується використовувати продукцію однієї партії. При використанні продукції різних партій необхідно проводити їхнє змішування.
Після фарбування можливі незначні відхилення в технічних показниках на продукцію.
Для точного підбору кольору рекомендуємо користуватись оригінальними каталогами зразків кольору OTTOCENTO Maxima-decor або замовляти пробні викраси. Ознайомитись з основними кольорами можна тут. У каталозі вказані різні відтінки кольорів, залежно від кількості пігменту, доданого до OTTOCENTO.

Купити OTTOCENTO

Ви можете придбати OTTOCENTO (декоративне покриття з ефектом оксамиту) у нас за оптимальною ціною з доставкою по всій території України різними службами доставки або самостійно забрати продукцію з фірмового магазину за адресою Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 6.
Ми можемо безкоштовно доставляти продукцію прямо на об'єкт (умови обумовлюються індивідуально, залежно від складності замовлення).

  • 28.07.2022