Що таке MARMORINO

Що таке MARMORINO

MARMORINO (марморіно) — це декоративна рельєфна штукатурка, що повністю готова до використання. Застосовується для фінішної обробки стін та інших внутрішніх поверхонь різних приміщень. До складу входять акриловий полімер, вода, наповнювачі та різні цільові добавки.
Марморіно – термін, який походить від італійського слова “marmoreo”, що у перекладі означає “мармур”. Однак сучасна рельєфна штукатурка MARMORINO  допомагає відтворити різні ефекти зрізу натурального каменю, але при цьому виграти не тільки в ціні обробки, а й у простоті. Натуральний мармур дорогий, складний при монтуванні та підборі гармонійного малюнка, тоді як декоративна штукатурка поєднує стиль, шик та елегантність із доступністю.
Італійське поняття “marmoreo” також відноситься до того, що називається ще венеціанською штукатуркою. Але MARMORINO має свої особливості та відмінності від традиційнішої венеціанки. Головний нюанс – це не така гладка поверхня готового покриття (венеціанська штукатурка може бути глянцевою або більш матовою, але вона завжди гладка). А MARMORINO  створює злегка текстурний шар, який досягається за допомогою самого матеріалу та способів його нанесення.
За допомогою штукатурки MARMORINO можна імітувати натуральні покриття з полірованою глянцевою або матовою структурами: під мармур, камінь травертин або створювати різні рельєфні структури. Класичним способом нанесення MARMORINO є “мапа світу”.

Cera

Декоративний віск для рельєфних штукатурок

Marmorino

Декоративна рельєфна штукатурка

Переваги та недоліки декоративної штукатурки MARMORINO

Переваги декоративної штукатурки MARMORINO:

  • естетична привабливість;
  • гарна адгезія;
  • міцність готового покриття;
  • паропроникність;
  • приховує дрібні недоліки поверхні;
  • широкий спектр застосування;
  • тривалий термін експлуатації;
  • можливість підбору відтінків шляхом додавання колорантів у MARMORINO чи віск;
  • однорідність покриття – без швів та стиків.

До недоліків декоративної штукатурки MARMORINO належать:

  • достатньо висока ціна матеріалів. Сама штукатурка MARMORINO та віск, який захищатиме поверхню;
  • висока вартість роботи.

Але варто зазначити, що вартість декоративного покриття значно менше, ніж підбір та монтування натуральних каменів.

Що таке MARMORINO

Область застосування декоративної рельєфної штукатурки MARMORINO

Рельєфна штукатурка MARMORINO призначена тільки для внутрішніх робіт. Область застосування цієї штукатурки досить широка: коридор, вітальня, кухня, спальна, дитяча і ванна кімнати. Також MARMORINO використовують для інтер'єрів офісів, урочистих зал, магазинів, ресторанів, банків та інших приміщень з високим експлуатаційним навантаженням.
Штукатурка MARMORINO підходить як для класичних, так і сучасних інтер'єрних стилів. Якщо Ви хочете оформити приміщення в класичному стилі, чудовим доповненням послужить створення декоративних античних фресок, які посилять ефект готового покриття. Якщо більш до вподоби тренди сучасності, то вражаюче виглядають поверхні MARMORINO з відтінками бетону у випадку з мінімалізмом або лофт, або в білих відтінках, якщо це хай-тек або модерн.
Щоб посилити властивості поверхні зі штукатуркою MARMORINO рекомендуємо останнім шаром нанести віск для рельєфних штукатурок CERA.

Колорування декоративної рельєфної штукатурки MARMORINO

Змінити відтінок декоративної штукатурки можна 2 способами:

  • Додати в MARMORINO пігментний концентат. Чим більше концентрату додати в рельєфну штукатурку MARMORINO, тим більш насиченим виходить колір, однак, ми рекомендуємо додавати не більше 10% пігментного концентрату, щоб властивості MARMORINO не були втрачені.
  • Змінити колір воску. Легко колорується ручним способом з використанням пігментного концентрату «Farbex Color» та інших водних паст для колорування або машинним способом. Декоративний віск Cera дозволяє надати додатковий декоративний ефект штукатурці, додатковий захист від пошкоджень і впливу вологи.

Саме про цей спосіб і розповімо нижче.

Рекомендуємо робити пробні нанесення для візуалізації і запобігання несподіваних витрат. 

Що таке MARMORINO

“Мапа світу” як спосіб нанесення декоративної рельєфної штукатурки MARMORINO

1. Стабілізація основи.

MARMORINO - штукатурка міцна, але і вона не буде «триматися» на слабкій основі. Все, що хитається, рухається при натисканні або ударах інструменту, повинно бути видалено:

  • Якщо поверхня раніше не була пофарбована, слід очистити від крихких поверхонь, пилу, масляних, жирових та інших забруднень до міцної основи.
  • Якщо поверхня раніше була пофарбована, необхідно ретельно очистити поверхню від старих нетривких покриттів (фарба або лак, що відшарувалися) механічним (скребок, щітка), термічним (фен гарячого повітря, інфрачервоне випромінювання) або хімічним (засоби видалення фарби) способами. Крейдяні та вапняні білила видалити до міцної основи механічним способом. Також поверхню слід очистити від різних забруднень.

2. Підготовка поверхні.

Поверхню необхідно завчасно вирівняти, висушити та зачистити від пилу. Потім заґрунтувати AQUA PRIMER (ґрунт-концетрат 1:10). Після його висихання (менше 2-х годин) нанести адгезійний ґрунт з кварцовим наповнювачем (QUARTZ PRIMER). Використовують валик із середнім ворсом. Час висихання – 24 години.

Основна мета ґрунтування - це зміцнення основи та збільшення зчеплення матеріалів.

3. Перший шар декоративної рельєфної штукатурки.

За допомогою металевої кельми і шпателя наносити MARMORINO на невеликі ділянки поверхні. Одразу після нанесення сформувати бажану структуру валиком з коротким ворсом.

Якщо Ви бажаєте створити більш однорідну структуру першого шару, то валик можна не використовувати. Достатньо кельмою вирівняти всю поверхню.

Залишити висихати на 24 години.

Що таке MARMORINO

4. Другий шар декоративної рельєфної штукатурки.

Нанести MARMORINO на кельму. Хаотично, відриваючи кельму від поверхні, сформувати бажаний малюнок у формі “острівців”.

Залишити на 30-40 хвилин, поки MARMORINO трохи схопиться.

Обережно пригладити “острівці”.

Залишити висихати на 24 години.

Що таке MARMORINO

5. Нанесення воску.

Перед початком нанесення змінити колір воску шляхом введення пігментного концентрату «Farbex Color».

За допомогою щітки-макловиці, пензля зі штучним ворсом або універсальної губки нанести віск в 1 шар.

Декоративний віск Cera наноситься в 1 шар, проте за Вашим бажанням можна нанести і 2 шар, наприклад, для посилення кольору готового покриття.

Як бачите на фото, насиченість кольору готового покриття залежить від кількості шарів. 

Що таке MARMORINO

Для більшої наочності можна переглянути відео з нанесення декоративної рельєфної штукатурки MARMORINO за посиланням.

Придбати декоративну рельєфну штукатурку (марморіно)

Ви можете купити MARMORINO по всій території України (Київ, Львів, Дніпро, Одеса та ін) різними службами доставки або самостійно забрати продукцію з фірмового магазину за адресою Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 6.

Ми можемо безкоштовно доставляти продукцію прямо на об'єкт (умови обумовлюються індивідуально, залежно від складності замовлення).

  • 20.09.2022