Модні кольори в інтер’єрі 2023

Модні кольори в інтер’єрі 2023

Новий рік приносить нові кольорові тренди. Незважаючи на те, що 2023 вважається роком чорного водяного кролика, в інтер’єрному дизайні будуть переважати природні відтінки з яскравими і соковитими акцентами.

Silk Touch 7

Шовковисто-матова латексна фарба для внутрішніх робіт

Lotos

Гіпоалергенна латексна фарба

Silk Touch 1

Глибокоматова латексна фарба

Mattlatex

Латескна фарба для стін

ТОП кольорів в інтер’єрі 2023

М’ятний колір

Деяким цей відтінок може нагадувати колір Tiffani і вони дійсно схожі, але не ідентичні. Tiffani – це блакитний з додаванням зеленого. Його порівнюють з холодними відтінками льоду і гірського кришталю.  М’ятний – це відтінок зеленого, який межує з блакитним, це весняна ранкова прохолода або літній освіжаючий коктейль Мохіто. В інтер’єрі м’ятний колір може здаватися занадто яскравим і не кожен готовий до  таких сміливих експериментів. Однак він приємний для ока, тому інтер’єр не буде тиснути, а навпаки дарувати відчуття безпеки і заспокоювати.

Модні кольори в інтер’єрі 2023

М’ятний буде доречний у дитячій. Ніжною і жіночною кімната буде для дівчинки, а от для хлопчика – свіжою і заспокійливою. М’ятний колір можна комбінувати з персиковим, абрикосовим, лимонним, рожевим, відтінками синього. Все частіше м’ятний використовується в якості яскравих акцентів для кухні. Гармонізує з білим і сірим. Декор і меблі м’ятного кольору додадуть дизайну м’якості і життєрадісності, а також виграшно будуть виглядати на тлі мінімалізму.

Модні кольори в інтер’єрі 2023

Waterspout

Waterspout (водяний смерч) – освіжаючий блакитний, який характеризує освіжаючу погоду осінньо-зимового сезону. Цей колір досить близький до пастельних відтінків, тому може застосовуватися як основа дизайнерського рішення, так і для розстановки акцентів. Waterspout у вітальні і спальні наповнить простір романтикою. Ще одна корисна здатність блакитного – візуально збільшувати простір, тому обирайте цей колір для маленьких кімнат. Добре поєднуються як з нейтральними кольорами сірий, білий, чорний, так і з різними відтінками синього і зеленого.

Модні кольори в інтер’єрі 2023

Полярна ніч

Ще один відтінок синього зайняв своє місце в топі кольорів 2023 року – це Polar Night (полярна ніч). Темно-синій колір натхненний космосом, містикою і таємницею.

Взагалі відтінки синього постійно використовуються в інтер’єрі, бо з ним пов’язано багато приємних асоціацій: небо, морська хвиля, вода. Психологи відмічають і позитивний вплив кольору на нервову систему – синій дарує відчуття внутрішньої рівноваги.

Використовувати відтінок Polar Night треба дозовано, тоді він буде виглядати елегантно і ненав’язливо. Безпрограшне поєднання Polar Night з білим, він підкреслить всю глибину темно-синього. Це класичне поєднання ідеально підходить для спальні.

Модні кольори в інтер’єрі 2023

Вітальня чи їдальня у поєднанні темно-синього і спокійного сірого буде налаштовувати на відпочинок, а у поєднанні з  теплими, світлими коричневими відтінками даруватиме відчуття затишку. Яскравий вибух гарантований, якщо поєднати теплі жовті відтінки з синім. Наприклад, відтінок Samoan Sun і Polar Night – заряджаючий дует.

Модні кольори в інтер’єрі 2023

Samoan Sun

До речі, Samoan Sun (самоанське сонце) ще один ультрамодний колір року. Тепло відчувається вже від назви. Ніжний, м’який, сонячний відтінок може бути основним в інтер’єрі, бо балансує на грані насиченого і пастельного.

Модні кольори в інтер’єрі 2023

Якщо на меті створити стриманий інтер’єр з яскравими акцентами, то поєднуємо білий і Samoan Sun. Гармонію цих кольорових рішень підкреслять предмети меблів із дерева чи скла.

У парі з Samoan Sun «працює» сірий і чорний. Жовто-чорне поєднання – популярна ідея для кухні чи ванної кімнати.

Модні кольори в інтер’єрі 2023

Chiseled Stone

Що стосується нейтральних кольорів, популярним буде непорушний і холодний сірий під назвою Chiseled Stone (точений камінь). Не надто яскравий і не надто світлий. Ідеальний фоновий колір, який не привертає увагу.

Модні кольори в інтер’єрі 2023

Сірий має два полюси сприйняття. Перший – гармонія і спокій. Другий – депресія і холод. На щастя, комбінація сірого з іншими кольорами може створити той настрій, який вам потрібно. Традиційне тріо: сірий + білий + чорний = стриманий настрій. Використання такої кольорової гамми властиве для створення мінімалістичного інтер’єру. Це поєднання часто зустрічається в дизайнерських рішеннях ванної кімнати, кухні та кімнати підлітка. 

Модні кольори в інтер’єрі 2023
Модні кольори в інтер’єрі 2023

Більш «живим» інтер’єр виглядає, коли сірий поєднується з соковитими кольорами.

Яскраві акценти у вигляді штор, текстилю та елементів декору додають у простір тепло і гарний настрій.

Відтінок Chiseled Stone можна поєднати майже з будь-якою фактурою. Металеві і скляні деталі, аксесуари із дзеркал чи кришталю буквально змусять кімнату сяяти. Цікаве поєднання Chiseled Stone з грубими і необробленими матеріалами, такими як дерево, камінь чи цегла.

Caramel Cafe

Насичений коричневий асоціюється з кондитерською справою, тому Caramel Cafe цікаве рішення не тільки для приватних інтер’єрів, а й корисна знахідка для оформлення дизайну кафе.

Caramel Cafe поєднується з сірим, білим, відтінками хакі і синього. Виграшно комбінується з деревом і металом. Карамельний досить виразний колір сам по собі, тому більш виграшно виглядає на окремих предметах інтер’єру.

Модні кольори в інтер’єрі 2023
Модні кольори в інтер’єрі 2023

Слідкуйте за трендами, експериментуйте і створюйте свої ідеальні кольорові рішення.

  • 20.12.2022