Декоративна штукатурка TRAVERTINO в інтер'єрі

Декоративна штукатурка TRAVERTINO в інтер'єрі

Використання каменя в інтер'єрі завжди виглядає вишукано та багато. Напевно, кожен хотів би бачити у своєму будинку стіну, колону або кухонний фартух, облицьовані гранітом, мармуром або травертином. Природний камінь травертин стоїть на другому місці після мармуру за популярністю та використанням для обробки приміщень. Однак його зовнішній вигляд анітрохи не поступається мармуру. Вартість натурального каменя досить висока і не кожен може дозволити собі такий варіант обробки. Успішно рятують становище сучасні декоративні штукатурки, які й орієнтовані на створення імітації природних поверхонь.

Cera

Декоративний віск для рельєфних штукатурок

Travertino

Штукатурка фасадна з ефектом натурального каменя

TRAVERTINO – це штукатурка з ефектом натурального каменю: камінь травертин, піщаник, ракушняк, ефект бетону, а також інші рельєфні структури з полірованою блискучою або матовою структурою. На сьогоднішній день цей вид покриття є дуже популярним серед дизайнерів, які проектують інтер'єрну обстановку в тому чи іншому стилі.
Завдяки широкій кольоровій гамі, гладкій та грубій пористій текстурі, TRAVERTINO привертає увагу та є відмінним фоном для стильних меблів чи аксесуарів.
Поверхня з декоративним покриттям з ефектом натурального каменю є миючою, її можна використовувати в будь-яких приміщеннях: коридорах, передпокоях, сходових прольотах, вітальнях, спальнях, кухнях, ванних та дитячих кімнатах, балконах, басейнах, офісах та інших зонах сильної експлуатації та підвищеної вологості. Однак варто пам'ятати, що TRAVERTINO, як і більшість декоративних покриттів, не підходить для покриття підлоги, парильних в саунах і лазнях, а також для обробки робочої зони кухні. Через 28 днів після нанесення, TRAVERTINO набуває остаточної міцності та утворює атмосферостійке, паропроникне та довговічне покриття.

Вибір кольору TRAVERTINO та розміру кімнати

Змінити відтінок покриття можна 2 способами:

  1. Додати в TRAVERTINO кольоровий пігмент. Чим більше кольору додати в декоративне покриття TRAVERTINO, тим більш насиченим виходить колір, однак, ми рекомендуємо додавати не більше 10% пігментного концентрату, щоб властивості TRAVERTINO не були втрачені.
  2. Заколерувати віск. Легко колерується ручним способом з використанням пігментного концентрату «Farbex Color» та інших водних паст для кольорів або машинним способом. Декоративний віск Cera дозволяє надати додатковий декоративний ефект штукатурці, додатковий захист від пошкоджень і впливу вологи. Утворює паропроникне та водовідштовхувальне покриття.

Можна реалізувати будь-які рішення щодо декорування стін та стель, головне – не порушити цілісну картину інтер'єру. Важливо пам'ятати, що темні відтінки TRAVERTINO краще використовувати у великих приміщеннях. Таким чином штукатурка допоможе візуально зменшити простір. Зовсім інший ефект у штукатурки світлих тонів: робить інтер'єр, що світиться зсередини, візуально збільшуючи розміри кімнати.
Незважаючи на те, що декоративну штукатурку TRAVERTINO можна заколерувати у велику різноманітність кольорів, найбільшою популярністю користуються пастельні відтінки: слонова кістка, бежевий, персиковий, сірий, блакитний. Це пояснюється тим, що базові відтінки завжди будуть прекрасним вибором для будь-якої кімнати незалежно від її обстановки.

Декоративна штукатурка TRAVERTINO в інтер'єрі

Варіанти використання декоративної штукатурки TRAVERTINO у різних стилях інтер'єру

Підбираючи природні нейтральні кольори, TRAVERTINO ідеально поєднується з інтер'єрами, оформленими у різних стилях: класичний, сучасний, мінімалізм, скандинавський, лофт, індустріалізм, античний та інші.
У класичному стилі, крім декоративної штукатурки з ефектом натурального каменю, можна використовувати бра, вази, ліпнину, картини, в срібному або золотому кольорах, щоб розставити акценти.
Створення штучно зістареного TRAVERTINO підійде для античних стилів: індійський, єгипетський та африканський.
У милімалистических стилях (хай-тек, арт-деко, лофт) краще залишити світлі відтінки колерування декоративної штукатурки, щоб не перевантажити інтер'єр.
Розберемо та покажемо наочно, як за допомогою TRAVERTINO оформляють різні кімнати.

Декоративна штукатурка TRAVERTINO в інтер'єрі передпокою та коридору

Передпокій або коридор є першим, що бачить людина, входячи в квартиру. Саме вони формують первинне враження про Ваше житло. Причому не так важливо, хочете Ви справити враження на частих гостей, або Вам самому хочеться отримувати приємні емоції від зовнішнього вигляду передпокою.
Оформлення передпокою вимагає особливого підходу. Дизайнери рекомендують для цих кімнат застосовувати однотонну штукатурку TRAVERTINO, її також використовують у коридорі. Міцне та довговічне покриття з ефектом натурального каменю не боїться забруднень та миття.
Красиво та стримано виглядає у передпокої TRAVERTINO, що імітує кладку каменю чи цегли.

Декоративна штукатурка TRAVERTINO в інтер'єрі

Декоративна штукатурка TRAVERTINO в інтер'єрі вітальні

Вітальня – місце для відпочинку всієї родини. Тому, головне не переборщити зі штукатуркою з ефектом натурального каменю, щоб не отримати занадто холодне та незатишне приміщення. Можна нанести тільки на одну стіну або її частину, наприклад зону біля каміна або телевізора. Колір TRAVERTINO вибирають під свій смак та стиль інтер'єру, проте не слід забувати, що темні відтінки візуально зменшують простір, а світлі, якщо ще з невеликим глянцем, навпаки, розширюють. Якщо колір для стін вибраний у базових відтінках, не варто забувати і про акценти у вигляді гарних ламп, кімнатних рослин та темних рамок для дзеркала і картин.

Декоративна штукатурка TRAVERTINO в інтер'єрі

Декоративна штукатурка TRAVERTINO в інтер'єрі спальні

Одним із приміщень, яке потребує стильної, вишуканої обробки, є спальня. Це кімната, де ми відпочиваємо та відновлюємося. Тому бажано застосовувати тут приглушені кольори.
У спальні рідко наносять TRAVERTINO на всі 4 стіни. Як правило, декоративну штукатурку з ефектом натурального каменю наносять на зону над узголів'ям ліжка.

Декоративна штукатурка TRAVERTINO в інтер'єрі

Декоративна штукатурка TRAVERTINO в інтер'єрі кухні

Декоративна штукатурка TRAVERTINO є чудовою альтернативою іншим матеріалам для кухні. Замість звичних фарби або плитки на всіх стінах, ухваліть рішення про революцію на кухні.
Безумовно, на робочій зоні краще використовувати плитку, проте за її межами (біля обідньої зони або окремої їдальні) можна дати волю фантазії.
Також слід пам'ятати, що чим більше буде структури на поверхні, тим більше будуть накопичуватися забруднення. Для захисту штукатурки додатково покривають TRAVERTINO воском CERA (декоративний віск для рельєфних штукатурок).
Травертин вдало комбінується з фарбованими поверхнями та фресками у пісочних відтінках. Меблі з глянцевим блиском і дерево темних відтінків виділятимуть штукатурку за рахунок розмаїття кольорової гами та фактури.

Декоративна штукатурка TRAVERTINO в інтер'єрі

Декоративна штукатурка TRAVERTINO в інтер'єрі ванної кімнати

TRAVERTINO з різними поверхнями, як матовими, так і глянсовими, здатна перетворити Вашу ванну кімнату одномоментно. Причому, Вам не знадобиться старанність з підбором декору, оскільки шляхетність цього матеріалу не терпить зайвих дрібниць у принципі.
Для ванної кімнати декоративна штукатурка TRAVERTINO — це ідеальний варіант. Штукатурка не боїться, вологи та відрізняється своєю довговічністю. Для невеликих ванних краще загладити штукатурку до легкого блиску — за рахунок гри світла приміщення здаватиметься трохи більше. Якщо обробити TRAVERTINO усі стіни та стелю, то вдасться створити ефект світлої кам'яної печери — дуже стильно та красиво.
Оскільки ванна кімната — приміщення з підвищеною вологістю, застосування захисного воску CERA є обов'язковим.

Декоративна штукатурка TRAVERTINO в інтер'єрі
  • 05.08.2022