Декоративна штукатурка TRAVERTINO

Декоративна штукатурка TRAVERTINO

TRAVERTINO (Травертино) - це штукатурка фасадна з ефектом натурального каменю, яка застосовується для фінішного оздоблення стін та інших поверхонь, як зовні, так і всередині приміщень. До складу входить акриловий сополімер, мелений травертин, наповнювачі та різні цільові добавки.
Існує безліч різних методів нанесення TRAVERTINO, тому Ваш декор може нагадувати будь-яку рельєфну блискучу або матову природну структуру: камінь травертин, ракушняк, бетон, піщаник.

Cera

Декоративний віск для рельєфних штукатурок

Cera Frontale

Декоративний віск для оздоблення фасадних штукатурок

Travertino

Штукатурка фасадна з ефектом натурального каменя

Історія виникнення декоративної штукатурки під камінь

Камінь в оформленні житла використовується людством, починаючи з давніх часів. Кам'яні будинки викликають відчуття надійності та вічності. Штукатурку під камінь застосовували ще давні етруски. Пізніше штукатурка з кам'яною мукою і дрібною крихтою у складі була поширена римлянами по великій території. Стародавні флорентійці виготовляли травертинову штукатурку для сграфіто. Травертин використовувався для облицювання та будівництва будівель майже так само широко, як і мармур. Всім відомий Колізей – збудований із травертину Сабінських гір. У природі можна зустріти камінь від білого до коричневого кольору, зазвичай світлих тонів, рідше жовтого, червоного, зеленого та сірого.
Від щільного вапняку камінь травертин відрізняється пористістю, тому він став основною прикметою, яку намагаються зобразити, копіюючи кам'яну природу. Щоб більш успішно зімітувати натуральний камінь, вже в наш час винайшли штукатурку TRAVERTINO.

Декоративна штукатурка TRAVERTINO

Переваги та недоліки TRAVERTINO

До переваг декоративної штукатурки належать:

  • естетична привабливість;
  • гарна адгезія;
  • міцність готового покриття;
  • паропроникність;
  • приховує дрібні недоліки поверхні;
  • стійкість до атмосферних впливів;
  • широкий спектр застосування;
  • тривалий термін експлуатації;
  • можливість підбору відтінків шляхом введення колорантів у TRAVERTINO чи віск;
  • однорідність покриття – без швів та стиків.

До недоліків декоративної штукатурки належать:

  • достатньо висока ціна готового покриття. Сама штукатурка TRAVERTINO та віск, який захищатиме поверхню;
  • висока вартість роботи.

Область застосування декоративної штукатурки під травертин

TRAVERTINO однаково успішно використовується як для виконання фасадних робіт, так і інтер'єрних. Декоративна штукатурка точно повторює вигляд каменю. Зовнішній вигляд готової штукатурки різноманітний як його кольором, так і структурою. Він може бути полірованим, матовим чи фактурним.
TRAVERTINO універсальна, не схильна до змін внаслідок перепадів температури або високої вологості. Декоративну штукатурку можна сміливо використовувати для зовнішнього оздоблення, облицювання будинку, ділянки навколо будинку, колон, фриз, біля басейну. TRAVERTINO не псує свій зовнішній вигляд, а лише стає благороднішим і зістаренним, що тільки підкреслює його довговічність.
Даний вид декоративної штукатурки стійкий до високих експлуатаційних навантажень, тому можна застосовувати у громадських приміщеннях (офісах, готелях, театральних та концертних залах, музеях, магазинах, ресторанах, підвальних приміщеннях та ін.).

Декоративна штукатурка TRAVERTINO

При внутрішній обробці декоративна штукатурка буде доречна в будь-якій кімнаті: у передпокої, вітальні, спальні, кухні, дитячої та ванної кімнати. Різноманітність текстур дає можливість використовувати TRAVERTINO практично у будь-яких інтер'єрних стилях (від класичного до сучасного), створюючи декоративне покриття без швів та з'єднань.
Декоративна штукатурка під травертин вимагає відсутності зайвого декору, адже вона прикрашає інтер'єр за рахунок своєї винятковості та шляхетності.
Комбінування світлого відтінку штукатурки з елементами декору з темного граніту надасть будівлі фактурності та зробить прості форми більш витонченими та елегантними. Доцільно поєднувати TRAVERTINO із натуральним деревом для посилення ефекту єднання з природою. Такий дизайнерський прийом зробить інтер'єр вишуканим та унікальним.

Декоративна штукатурка TRAVERTINO

Як наносити фактурну штукатурку TRAVERTINO. Приклади з фото

Виділяють два основні способи нанесення: суцільний та частковий. Метод суцільного оздоблення передбачає формування рівномірного шару, який декорується після того, як покриття трохи підсохне. Часткове нанесення полягає в комбінуванні оштукатурених ділянок з неторканою поверхнею стіни. Також існують інші техніки, які є підвидами суцільного та часткового нанесення. Технологічні процеси різних варіантів обробки стін трохи відрізняються. Зараз детальніше та розповімо.

1. Суцільне нанесення

Техніка являє собою нанесення декоративної штукатурки по всій поверхні. Шар TRAVERTINO розгладжується і за допомогою жорсткої щітки у штукатурці створюється фактура, що імітує пори у зрізі природного каменю. Після часткового висихання поверхні, коли матеріал схопиться, оброблену площу слід пригладити кельмою.

Декоративна штукатурка TRAVERTINO

2. Часткове нанесення

Попередньо нанести і дати висохнути 1 шару TRAVERTINO. Через 24 години приступають до нанесення декоративної штукатурки, проте не по всій поверхні, а на окремі ділянки методом "на відлип". Після часткового висихання поверхні, штукатурку розгладжують кельмою. Якщо є дрібні нерівності, можна зашліфувати наждачним папером або шліфувальною машиною.

Декоративна штукатурка TRAVERTINO

3. Горизонтальний/вертикальний малюнок

На поверхню наносять декоративну штукатурку TRAVERTINO, розгладжують та за допомогою металевої кельми або шпателя роблять продири.
Після часткового висихання поверхні ділянку з продирами ущільнюють металевою кельмою. В результаті загладжування поверхня стіни стає гладкою. Обробка наждачкою не застосовується. Піщинки, що залишилися в деяких місцях, видаляються пензлем.

Декоративна штукатурка TRAVERTINO

4. Створення кам'яної кладки. Є 3 варіанти:

  • використання трафарету для цегляної кладки;
  • продряпування ліній стамескою або вістрям кельми;
  • можна заздалегідь приклеїти смужки скотчу, розміщуючи їх вертикально, горизонтально. Після нанесення декоративної штукатурки смуги видалити.

Таким чином, на стінці залишиться малюнок, що імітує кам'яну кладку.

Декоративна штукатурка TRAVERTINO

5. «Рвана»

Для створення малюнка застосовується така техніка: штукатурні шари різних кольорів укладаються хаотично. Причому останній загладжують кельмою. При такому нанесенні декоративної штукатурки TRAVERTINO виходить унікальне зображення. Використовуючи таку методику, можна домогтися створення оригінальної фактурної основи.

Декоративна штукатурка TRAVERTINO

6. Багатобарвна техніка. Є 2 варіанти:

  • передбачається розбивка оштукатуреної поверхні на окремі зони. При цьому навмисно виділяються світлі та темніші ділянки, виконується штучне зістарювання поверхні, надається помітний глянець. Така обробка стін вважається складною, під силу лише досвідченим майстрам. У результаті виходить багатобарвний травертин, що демонструє легкий колірний контраст. Виглядає він надзвичайно.
  • нанести декоративну штукатурку бажаним малюнком. Надати структурі різні відтінки за допомогою колорованого воску.
Декоративна штукатурка TRAVERTINO

Придбати штукатурку фасадну з ефектом натурального каменю (TRAVERTINO)

Ви можете купити декоративну штукатурку травертин по всій території України (Київ, Львів, Дніпро, Одеса та ін) різними службами доставки або самостійно забрати продукцію з фірмового магазину за адресою Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 6.
Ми можемо безкоштовно доставляти продукцію прямо на об'єкт (умови обумовлюються індивідуально, залежно від складності замовлення).

  • 01.08.2022