Декоративна штукатурка із кварцовим піском DUNA

Декоративна штукатурка із кварцовим піском DUNA

Оформлення стін шпалерами поступово йдуть на другий план, а натомість приходять оздоблювальні матеріали, текстура яких дозволяє створити неповторний малюнок. Одним з таких є декоративне покриття DUNA з кварцовим піском та перламутровими пігментами, або як ще в народі називають декоративна штукатурка з піском.
"Пісок розкиданий сильним вітром" - фраза, яка дуже доречно, відображає суть цього декоративного покриття та його нанесення. Кожна створена структура по-своєму неповторна, має властивість переливатися безліччю відтінків, залежно від освітлення та кута падіння світла.

Duna

Декоративне покриття з кварцовим піском та перламутром

Як з'явилася штукатурка з піском

Заглибившись в історію, можна простежити тенденцію розвитку цієї декоративної штукатурки. Її коріння лежить ще у 16 ​​столітті.
Вчені припускають, що більшість оздоблень виконували у старовинній Месопотамії та стародавньому Єгипті. Паралельно з покриттям з'явилися поняття про цеглу та розчин, основою для яких служили глина та морський пісок. Їх доводили до температури кипіння та однорідної липкої маси. Надалі така штукатурка наносилася на об'єкт, що оброблявся.
Практику месопотамських умільців швидко перехопили єгипетські майстри та декоратори, тим самим покращуючи властивості своїх розчинів. На сьогоднішній день можна побачити стіни із старовинним нанесенням на деяких будинках, де зберігся ще той стиль. Тут також можна дійти до висновку, що декоративні штукатурки приваблювали не тільки як прикрасу інтер'єру будівлі, а й оберігали стіни приміщення від небажаних атмосферних впливів і температур. Лише через багато років декоративні штукатурки та покриття почали застосовувати як декорування приміщень.

Переваги та недоліки штукатурки з ефектом піску

Привілей декоративному покриттю DUNA покупці віддають через ряд переваг:

  • Довговічність та здатність тривалий час не втрачати привабливості. Подібний ремонт знімає всі питання щодо дизайну приміщення щонайменше років на десять.
  • Паропроникність.
  • Широка кольорова гама. DUNA легко колерується.
  • Легкість у нанесенні. З цією штукатуркою може працювати навіть людина без досвіду проведення ремонтів.
  • Безшовні технології.
  • Чудово виглядає під впливом гри світла та тіні.
  • Доступна ціна.

Недоліки декоративного покриття:

  • Наявність рівної поверхні для нанесення.
  • Боїться постійного впливу вологи. В принципі, DUNA можна мити навіть вологою губкою, але від постійного намокання покриття може стати непридатним.
  • У разі локального пошкодження рекомендується перефарбувати всю стіну, тобто, нанести ще один шар штукатурки на всю площу. Інакше може бути видно розводи.
Декоративна штукатурка із кварцовим піском DUNA

Область застосування декоративної штукатурки з кварцовим піском

DUNA вже багато років залишається популярним декоративним покриттям і активно використовується в різних дизайн-проектах, користується любов'ю клієнтів, і причиною є факт того, що в результаті нанесення штукатурки на поверхні утворюється красива картина з цікавими дивовижними орнаментами та яскравими переливами перламутрових тонів. Оригінальність штукатурки у тому, що вона орієнтована відтворення природної піщаної поверхні.
Штукатурка з піском призначена для оригінального оформлення поверхонь виключно усередині приміщень. Робить інтер'єр більш вишуканим та елегантним. Відмінно підходить для оздоблення квартир, заміських будинків, офісів, банків, готельних номерів.
Декоративна штукатурка з ефектом піску підходить для різних приміщень: для затишної спальні, шикарної більярдної кімнати або стильного робочого кабінету. Її неповторний зовнішній вигляд прикрасить будь-який інтер'єр незалежно від стилю, в якому він витриманий. Використовувати DUNA можна як для обробки всіх стін у кімнаті, так і для окремих її елементів – ніш, арок чи колон – з метою правильного розміщення акцентів. Зовнішній вигляд декоративної штукатурки приковує погляди та викликає щире захоплення. Особлива текстура неоднорідного характеру створює відчуття, ніби для створення настільки хитромудрого візерунка знадобилося кілька місяців копіткої роботи справжнього професіонала.
Крім прийнятого використання для стін, також можливе нанесення штукатурки і на стелю. Все тому, що поверхня декоративного покриття добре схильна до гри освітлення. При впливі сонячного або лампового світла штукатурка з піском і перламутром починає відблискувати і мерехтіти, наділяючи приміщення почуттям легкості і певної загадковості. А якщо джерело світла знаходиться не на стінах, а на стелі, штукатурка виглядає набагато видовищнішою і сліпучою.
Назву “Піщані дюни” декоративна штукатурка отримала заслужено, адже вражаюче моделює вигляд барханів та перевалів південних пустель, наголошуючи на піщаних орнаментах, нібито створених природними повітряними потоками.
Штукатурку з кварцовим піском використовують для оформлення інтер'єрів у наступних стилях:

  • східному;
  • еко;
  • класичному;
  • марокканському;
  • прованс.

Підходить як для стриманих, так і для багатих інтер'єрів, в яких є багато предметів розкоші: ліпнини, гобелени, кришталеві люстри та ін.

Техніка нанесення штукатурки з ефектом піску з фото готових робіт

Дизайн інтер'єру можна зробити і самостійно, якщо наперед розібратися з технікою нанесення штукатурки з піском. Складного у цій роботі немає нічого. Необхідно суворо дотримуватися технології, і тоді декоративна штукатурка прослужить довго. Якщо є сумніви, краще довірити роботу майстру з нанесення декоративних покриттів.
Для DUNA необхідно підготувати стіни: очистити поверхню від старого оздоблювального матеріалу, зашпаклювати тріщини, збити виступи, вирівняти поверхню. На цьому етапі, головне – добре оглянути стіну на наявність нерівностей та тріщин, бо штукатурка з піском їх не приховає.

Декоративна штукатурка із кварцовим піском DUNA

Стіни ґрунтують універсальною ґрунтовкою глибокого проникнення (ґрунт-концентрат 1:10 Aqua primer Maxima). Це зміцнить основу та збільшить адгезію. Після висихання (менше 2-х годин) наносять основу - QUARTZ PRIMER (грунт адгезійний з кварцовим наповнювачем) для адгезії, полегшення нанесення та структурування декоративних матеріалів. У роботі використовують велюровий валик.
Через 24 години після повного висихання адгезійного ґрунту переходять до нанесення DUNA. Штукатурку з кварцовим піском забарвлюють пігментними концентратами.

Декоративна штукатурка із кварцовим піском DUNA

За допомогою щітки-макловиці та пензля, штукатурку розподіляють по поверхні тонким рівномірним шаром. Якщо площа велика, працюють, розділивши стіну на ділянки розміром 1-2 м², залишаючи краї рваними. Рухи можуть бути хаотичними або спрямованими в один бік, головне, щоб малюнок по всій площі був схожим. Стикувати ділянки необхідно «по-мокрому», тобто не чекати на висихання попереднього шару DUNA.
Через 5-7 хвилин після нанесення можна приступати до формування структури штукатурки. Щіткою-макловицею проходити по пофарбованій ділянці, моделюючи структуру. Декоративне покриття висохне через добу. Готово! Остаточну міцність DUNA набуває через 28 днів.
Можете сміливо використовувати поверхню, і якщо все зроблено правильно, обробка прослужить у відмінному стані довгі роки.

Декоративна штукатурка із кварцовим піском DUNA

Колерування

DUNA легко заколерувати, надавши необхідний тон і колір. Ми рекомендуємо фарбувати штукатурку з піском ручним способом з використанням пігментного концентрату «Farbex Color». Це можна зробити й у домашніх умовах. Необхідно ретельно перемішувати декоративне покриття з відтінком для отримання однорідності. Чим більше колеру додати в DUNA, тим більш насиченим виходить колір, однак, ми рекомендуємо додавати не більше 10% пігментного концентрату, щоб властивості штукатурки з піском не були втрачені.
Для виключення відмінностей у відтінках кольору рекомендується використовувати продукцію однієї партії. При використанні штукатурки з піском різних партій необхідно проводити їхнє змішання.
Після фарбування можливі незначні відхилення в технічних показниках на продукцію.
Для точного підбору кольору рекомендуємо користуватись оригінальними каталогами зразків кольору DUNA Maxima-decor або замовляти пробні викраси.

Купити декоративну штукатурку з ефектом піску

Ви можете придбати декоративне покриття з кварцовим піском та перламутром (DUNA) у нас за оптимальною ціною з доставкою по всій території України різними службами доставки або самостійно забрати продукцію із фірмового магазину за адресою Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 6.
Ми можемо безкоштовно доставляти продукцію прямо на об'єкт (умови обумовлюються індивідуально, залежно від складності замовлення).

  • 29.07.2022